Nyhetsarkiv

 

 

Har kortison en rolle ved kroniske senesmerter?

 

(15.11.2013) Kortison benyttes som hovedregel kun i og omkring senevev når alle andre behandlingstiltak har sviktet i gi ønsket fremgang eller rehabiliteringen hemmes av store smerter og nedsatt funksjon. Vi har laget en artrikkel om bruk av kortison i forbindelse med behandling av kroniske senesmerter. Kortison kan ha en rolle, men bør brukes med varsomhet.

 

Les mer om kortison sin rolle i behandling av kroniske seneplager

 

 

 

Nyhet - ultralyd av abdomen, organer og blodkar

 

(18.09.2013) Sonograf Miao undersøker følgende organer/strukturer:

 

Lever, galleblæren, galleveien, bukspyttkjertelen, milt, nyrer og urinveien, urinblæren, væskeansamling i brystkassen og bukhulen, store kar i bukhulen, bukaorta og vena cava inferior, portvener, hals, halsekar og skjoldbruskkjertelen, lymfeknuter på halsen, armhule og lyske, bryst, pung, testikkel , blodkar(arterier og vener)i ekstremitetene, brokk i bukveggen og lyske, gravide, foster og hjerte.

 

Undersøkelse med rapport til fastlege koster 700 kr.

 

Les mer om undersøkelse hos spesialist i ultralyd - sonograf

 

 

 

Antall måltid per dag - hva er best for helsen?

 

(18.09.2013) Nye dietter og trender innen kosthold dukker stadig opp. Måltidsrytme og antall måltid per dag er et av områdene som ofte blir diskutert. Holder det med 1 - 2 måltid per dag, eller er det bedre å spise 5-6?

 

Les artikkelen av ernæringsfysiolog Runa Spilling her.

 

 

 

Reduserte åpningstider i juli

 

(15.07.2013 - 02.08.2013) Det er reduserte åpningstider og telefontid på Apexklinikken i fellesferien. Fra og med mandag 15. juli til og med fredag 2. august har vi åpningstid fra 10.00-15.00 mandag til fredag.

 

Fra mandag 05. august er vi tilbake på normale åpningstider. Det er mulig for time utenfor åpningstidene etter avtale hos den enkelte terapeut.

 

 

 

Apexklinikken - Norgesledende på diagnostisk ultralyd

 

(25.06.2013) På Apexklinikken så har vi et bredt kompetanseteam på diagnostisk ultralyd av muskel- og skjelettlidelser. Hele 7 av våre leger, fysioterapeuter, manuellterapeuter, osteopater og naprapater har spesialutdanning innen denne metodikken, og Apexklinikken har dermed bygget seg opp en unik posisjon i Norge på dette området.

 

Godt kvalifiserte behandlere sikrer deg:

 

Nøyaktig diagnose - Riktig behandling - Tilpasset oppfølging

 

Les mer om diagnostisk ultralyd her

 

 

 

Hvordan håndtere negativt stress? en pasients tilbakemelding

 

(14.05.2013) Etter en lengre periode med negativt stress, spesielt etter et samlivsbrudd, begynte jeg til behandling hos Kari. Gjennom å kombinere coaching/massasje med mindfulness har jeg lært meg selv og mine reaksjoner bedre å kjenne i ulike sammenhenger. Jeg har funnet ”flyten” og surfer nå på ”bølgen”, mer rustet for å møte livet når det igjen vil by på oppoverbakke.

 

Les pasientens tilbakemelding her

 

 

 

Behandling av stress hos friskvernkonsulent

 

(23.03.2013) Etter lang tid i jobb med hektiske og lange arbeidsdager var kropp og sinn påvirket negativt av alt stresset uten at jeg hadde sett det underveis. Jeg kan takke Kari for å ha gitt meg hjelpemidler for å bedre min hverdag betraktelig.

 

 

Les pasientens tilbakemelding her

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan forhindre – og bli bra av langdistansekne?

 

(23.03.2013) Du kjenner en stikkende smerte på utsiden av kneet. Den blir bare verre og verre når du fortsetter å løpe. Og du begynner å engste deg er det dette som er langdistansekne? Lars Martin Fischer ved Apexklinikken har skrevet en artikkel i temamagasinet KONDIS om runners knee.

 

 

Les artikkelen om runners knee i KONDIS - Skrevet av Lars Martin Fischer

 

 

 

 

 

 

 

Vibeke Silseth - Psykologspesialist

 

(20.02.2013) Oppdatert profil av Vibeke Silseth. Jeg er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo fra 2001 og er spesialist i klinisk arbeid med barn og unge. Jeg er medlem av IAP (Institutt for Aktiv Psykoterapi) og jobber også som veileder og faggruppeleder for psykologer som videreutdanner seg innenfor denne tradisjonen.

 

 

Les mer om Vibeke Silseth her

 

 

 

 

 

 

 

Akutte ryggsmerter / kink i ryggen

 

(20.02.2013) Akutte ryggsmerter kan oppstå i hele ryggsøylen, men er ofte forbundet med korsryggen – akutt lumbago , på folkemunne ofte kalt ryggkink eller hekseskudd. De fleste av oss vil stifte bekjentskap med dette en eller flere ganger i livet, og det forskes stadig på å kartlegge hva som er årsaken til at noen mennesker opplever akutte ryggsmerter med jevne mellomrom.

 

 

Les mer om ryggkink - skrevet av Heidi Prytz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOS / Thoracic Outlet Syndrome

 

(22.01.2013) TOS er en tilstand der det foreligger en kompresjon av nerver og/eller blodkar i området mellom første ribbe og kragebeinet som kan gi flere typer symptomer. En annen vanlig måte å definere thoracic outlet syndrom på er et symptomkompleks der det oppstår smerte, parestesier (prikking, brennende følelse, nummenhet), nedsatt styrke og ubehag i armen som provoseres ved å løfte armene eller bevege nakken.

 

 

Les mer om TOS - Skrevet av Lars Martin Fischer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stress - konsekvenser for hjernen

 

(06.12.2012) Vi vet alle at negativt stress er farlig, men visste du at negativt stress kan skade hjernen og gi oss dårlig dømmekraft, dårlig hukommelse, angst og depresjoner? Det har også nå begynt å komme forskningsrapporter som ser sammenhenger mellom den mest utbredte demenssykdommen Altzheimer og stress.

 

 

Les mer om hvordan stress påvirker hjernen vår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis prøvetime med personlig trener

 

(06.11.2012) Personlig trener Magnus Iversen tilbyr trening i Apexklinikken sine lokaler eller der det passer deg best. Forsøk en gratis prøvetime helt uten kjøpsforpliktelser og se om du også kan finne ny motivasjon i treningen.

 

Les mer om personlig trening her

 

 

 

 

 

 

 

Antistress-tips i hverdagen

 

(05.11.2012) Kari Gullikstad Backsæther jobber som friskvernskonsulent på Apexklinikken og har stress som spesialfelt. Hun jobber bl.a. med samtale/coaching, antistress-massasje og mindfulness.

 

Les hennes antistress-tips

 

 

 

 

 

Forsøk personlig trener på Apexklinikken

 

(01.11.2012) Vi har utvidet vårt treningstilbud til å omfatte ca 200 kvm trening. Vi har en topp moderne treningssal med utstyr fra blant annet Technogym og Redcord.

 

Vår 200 kvm treningsavdeling

 

Personlig trener - Magnus Iversen

 

Last ned innmeldingsskjema her

 

 

 

 

 

 

 

Nye brosjyrer i PDF om Apexklinikken

 

(15.10.2012) Vi har fått laget nye og flotte brosjyrer med informasjon om behandlingstilbudet her på klinikken.

 

Brosjyre om behandlingstilbudet

 

Brosjyre rettet mot bedrifter

 

 

 

 

 

Artikkel om mindfulness av Kari G. Backsæther

 

(10.09.2012) Mindfulness trening er en ikke-religiøs meditasjonsform som vi vet påvirker det parasympatiske nervesystemet og er en viktig aktivitet for å håndtere stress. Nyere forskning viser også at denne treningen kan måles som endringer av de genene som motvirker stress, betennelser og aldring.

 

Les artikkelen her

 

 

 

 

 

 

 

Nødvendig med pauser og avspenning for at vi ikke skal bli syke

 

(04.09.2012) I forbindelse med åpningen av Apexklinikken mandag 27.8 holdt friskvernskonsulent Kari G. Backsæther gratis foredrag om stress. De som benyttet seg av det flotte tilbudet fikk høre om hvor viktig det er å ha kontakt med pusten og jobbe med avspenning for bedre å tåle alle stressfaktorene vi er utsatt for i hverdagen, både på jobb og privat.

 

Les mer fra foredraget

 

 

 

 

 

Åpen dag mandag 27. august. Vi flytter inn i Fyrstikkallèen helgen 25-26.aug.

 

Mandag 27. august holder vi åpen dag. Alle er velkomne til å ta turen innom og få en omvisning i våre lokaler og hilse på. Vi har også trekning av en rekke gavekort og medlemskap i treningsavdelingen. Velkommen.

 

Spesialtilbud: 2 timer til prisen av 1. Massasjeterapi og personlig trening.

 

Last ned invitasjon - del 1 og del 2

 

 

 

Ny artikkel i GOLF av Fischer

 

Hva er stress – og hvordan påvirker det oss?

 

Les artikkelen her

 

 

 

 

 

Endelig flyttedato for Apexklinikken 27. august 2012

 

Fra Strømsveien 24 e til Fyrstikkallèen 3 b

 

 

 

Apexklinikken flytter inn i nye og flotte lokaler i Fyrstikkallèen 3 b kun 5 minutter rask gange fra dagens lokaler 27. august 2012. Vi overtar lokalene i august og vil bruke noen uker på å flytte inn vårt utstyr. I mellomtiden vil vi virke som normalt fra våre lokaler på Vålerenga. Dvs at du som kunde får full tilgang på våre tjenester hele perioden uten reduksjon i tilbudet.

 

Velkommen med på flyttelasset.

 

 

 

Skader i golf overskygges av det positive - Artikkel i GOLF av Fischer

 

(28.05.2012)

 

Fysioterapeut og osteopatistudent Lars Martin Fischer ved Apexklinikken Terapisenter har skrevet en interessant artikkel i bladet GOLF. Artikkelen tar for seg typiske skader som kan oppstå i forbindelse med golf spilling, samtidig som han fremhever de positive helsemessige sidene ved å spille golf.

 

Les artikkelen til Lars Martin Fischer i GOLF her

 

 

 

 

 

 

Nye psykologer på Apexklikken

 

(30.04.2012)

 

I forbindelse med flytting til nye lokaler så utvider Apexklinikken stadig teamet med behandlere. Harald Janson flytter til praksis og vil være tilgjengelig for pasienter på Apexklinikken fra september 2012. Frem til den tid vil han ta imot pasienter i sin praksis i Welhavens gate 5. Les mer på www.dromtest.no.

 

Profilen til Harald Janson

 

 

 

 

 

 

Informasjonsside om osteopati på Apexklinikken

 

(14.04.2012) Osteopati er et relativt nytt behandlingstilbud i Norge, og bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og patologi. Osteopatien oppstod i USA på 1800–tallet, grunnlagt av Andrew Taylor Still, og regnes som en av de eldste manuelle behandlingsformene.

 

Les mer om osteopati her

 

 

 

 

 

Menisk skader hos unge idrettsaktive

 

(03.03.2012) Menisk skader er vanlig blant unge fysisk aktive personer, spesielt de som er involvert i kontakt level 1 idretter som involverer hyppige rotasjoner, som for eksempel fotball og amerikansk fotball.

 

I denne artikkelen tar vi for oss anatomien og funksjonen til menisken, epidemiologien til menisk skader og skademekanismer.

 

Les artikkelen om menisk skader her

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny artikkel om noceboeffekten

 

(15.01.2012) Nocebo-effekten - Forventingen til smerte er sterkt relatert til hvor smertefullt man opplever noe.

Frykten er med på å styre dette, og det handler mye om hvor farlig man tenker noe er.

 

Les mer om noceboeffekten her

 

 

 

 

 

Ny artikkel om forskningen bak hyaluronsyreinjeksjoner mot kne- og hofteartrose

 

(01.01.2012) Det finnes mange metoder for behandling av pasienter med slitasjegikt i kneet, og for vår yrkesgruppe så er trening et viktig tiltak som kan gi pasientene varig smertelette og bedret funksjon.

 

For de pasientene som ikke responderer tilfredsstillende til konservative tiltak, men som ønsker å unngå eller utsette en operasjon eller protese, så finnes det nå metoder som kanskje kan gi dem langvarig smertelette.

 

Les mer om metoden og forskningen bak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prinsipprytteri, plager og pengesluk

 

(12.12.11) - Kjetil Nord-Varhaug har idag fått publisert et debattinnlegg i Dagens Næringsliv. Innlegget er plassert på side 24-25. Innlegget handler om konsekvensene av Samhandlingsreformen på kort sikt, og hvordan denne reformen kommer til å føre til enda lenger behandlingskøer om regjerningen ikke tar none grep og endrer sin holdning til kjøp av private helsetjenester. Idag dyttes kostnadene over på pasientene og bedriftene.

 

 

Les debattinnlegget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tverrfaglig spesialistvurdering - et annerledes tverrfaglig team

 

Et samarbeid mellom Apexklinikkken Terapisenter og Manuellterapiklinikken på Brynseng

 

 

 

(31.10.2011) På Apexklinikken og Manuellterapiklinikken Brynseng har vi etablert et tverrfaglig samarbeid mellom spesialist i fysikalsk medisin, fysioterapeut med spesialisering i ultralyd diagnostikk samt manuellterapeut. Hver torsdag møtes vi for vurdering av pasienter som ikke har opplevd effekt av konservativ behandling eller hvor diagnosen fortsatt er usikker. Teamet ble omtalt i siste utgave av Muskel & Skjelett. Her kan du lese artikkelen i pdf format.

 

Les mer om tverrfaglig spesialistvurdering her

 

 

 

Unngå senebetennelse i studietiden - www.studenttorget.no

 

(05.10.11) - Pass på at du sitter riktig og tar hyppige pauser, oppfordrer fysioterapeut Kjetil Nord-Varhaug. Ofte blir slike plager omtalt som senebetennelse på folkemunne. Imidlertid er det er ikke alltid det som er tilfelle. En senebetennelse rammer senen til musklene i underarmen, mens en overbelastning rammer musklene. Dette kan imidlertid gi likende plager, forklarer fysioterapeut Kjetil Nord-Varhaug.

 

 

Les intervjuet på www.studenttorget.no

 

 

 

 

 

Ny informasjonsside: Frozen shoulder

 

(25.09.11) Frozen shoulder er en lidelse som rammer skulderleddet og kapselen til leddet. Lidelsen høre hjemme i den raumatiske familien og kan ha bakgrunn fra en skade(da kalt traumatisk kapsulitt) eller komme uten kjent årsak (idiopatisk kapsulitt). Normalt går plagene over i løpet av 1-3 år, men utviklingen av lidelsen kan stoppes eller hemmes ved tidlig behandling.

 

Les artikkelen fra frozen shoulder og hvilke behandlingsmuligheter som finnes

 

 

 

 

 

Ny fysioterapeut på Apexklinikken - Anne Langsveen

 

(17.07.11) Anne Langsveen flytter sin praksis til Apexklinikken i løpet av høsten. Hun starter hos oss i slutten av august 2011. Anne har flere års erfaring fra privat praksis, med blant annet 2 år på Brynseng fysioterapi og 2 år på Bjerke fysioterapi.

 

Les mer om Anne her

 

 

 

 

 

Artikkel om AC ledd skader

 

(07.07.11) AC leddskader er vanlig i mange kontaktsportidretter samt i idretter som sykkel og alpint. Skader på AC leddet står for ca. 40-50 % av skulderskadene i disse idrettene. Nyere studier har sett på biomekanikken til dette lille leddet, og retningslinjer for behandling ser derfor ut til å endre seg i takt med at forståelsen av leddets funksjon bedres.

 

Les artikkelen fra Fysioterapi i Privat Praksis

 

 

 

Nye artikler fra Fysioterapi i Privat Praksis

 

(22.05.11) Kjetil Nord-Varhaug er redaksjonsmedlem i tidsskriftet Fysioterapi i Privat Praksis. Les noen artiklene han har skrevet. De legges ut i PDF format etter hver publikasjon på Nord-Varhaug sin profilside.

 

Les artiklene fra Fysioterapi i Privat Praksis

 

 

 

 

 

Fulltegnet kurs i diagnostisk ultralyd: Modul 1 i Oslo 5. og 6. mai 2011.

 

(07.04.11) Første modul i muskel og skjelett ultralyddiagnostikk er fulltegnet. Kurset er lagt til Medinor sine lokaler i Oslo, torsdag 5. mai og fredag 6. mai. Kjetil Nord-Varhaug fra Apexklinikken er ansvarlig for utdanningen i Norge av fysioterapeuter i diagnostisk ultralyd.

 

For å imøtekomme den store interessen så vil det evt bli arrangert et nytt modul 1 kurs til høsten for de som ikke skulle få plass på kurset i mai. Ta kontakt og meld din interesse så setter vi opp et nytt modul 1 kurs i 2011 for de som ønsker å delta. pff@fysioterapi.org

 

 

 

 

 

KORTISON – immundempende hormon man skal benytte med varsomhet…

 

Vi vet i dag at kortison hemmer effekten til immunforsvaret der medikamenter injiseres lokalt eller i kroppen ved systemisk injeksjon. Vi kan bruke denne «bivirkningen» på en kontrollert måte for å behandle kroniske smerter i muskler og ledd, i tillegg til å behandle forskjellige autoimmune sykdommer som MS, leddgikt og forskjellige former for allergi.

 

 

Men burde dette medikamentet fortsatt være i bruk i primærhelsetjenesten hvor fastlegene bruker injeksjonene som akuttbehandling av smerter i sener og ledd?

 

Les mer om kortisonbehandling

 

 

 

 

 

Vinterseminar Geilo: Kjetil Nord-Varhaug holder foredrag

 

(23.01.11) PFG(Privatpratiserende Fysioterapeuters Gruppe) holder sitt årlige vinterseminar på Geilo i starten av Februar.

 

Kjetil Nord-Varhaug fra Apexklinikken er invitert som foredragsholder og skal undervise i ultralydveiledet rESWT/ESWT (trykk/sjokk-bølgebehandling) og blodplate injekskjoner (ABI og PRP)

 

Les mer om programmet fra vinterseminaret

 

 

 

 

 

Informasjon om ABI - Autologus blood injection

 

(05.01.2011) Sammenlignet med PRP behandling så klarer vi ved bruk av ABI ikke å samle like stor konsentrasjon av blodplater i skadeområdet. For å kompensere for dette så benytter vi gjerne en dry needling teknikk ved ABI behandlingen for å øke "traume" på behandlingsområdet. I tillegg kan vi også injisere en større mengde blod for å sørge for at hele området blir behandlet skikkelig. I tillegg så gjentar vi gjerne behandlingen flere ganger med noen ukers mellomrom for å sikre best mulig effekt.

 

Les mer om ABI metoden

 

 

 

 

 

Nyhet: Tverrfaglig pasientvurdering og ultralydveiledet injeksjonsbehandling

 

(15.11.2010) På Apexklinikken har vi etablert et tverrfaglig samarbeid mellom spesialist i fysikalsk medisin og fysioterapeut med videreutdanning i ultralyd diagnostikk. Les mer om teorigrunnlaget som ligger bak behandlingsstrategiene som benyttes på Apexklinikken.

 

Les mer om ultralydveiledet injeksjonsbehandling her

 

 

 

Ny forskning: Trykkbølgebehandling effektiv for lårskade

 

(02.11.2010) Italienske forskere har funnet ut at trykkbølgebehandling er en effektiv og trygg behandlingsmetode for skader på hamstringskader i festet på sitteknuten. 40 profesjonelle idrettsutøvere med kronisk proksimal hamstringstendinopati deltok i studien. Pasientene ble randomisert til enten trykkbølgebehandling eller tradisjonell konservativ behandling. Tre måneder etter behandling oppnådde 17 av pasientene (85%) i trykkbølgegruppen og 2 av de 20 pasientene (10%) i kontrollgruppen en smertereduksjon på minst 50% i smerte.

 

 

 

Ultralyd utdanning i Norge fra 2011

 

(03.10.2010) Fra 2011 vil Kjetil Nord-Varhaug fra Apexklinikken, Marius Fredriksen og Morten Skjoldager fra Arkadens Fysioterapi i Aalborg utdanne norske fysioterapeuter i ultralyd diagnostikk. Kursene vil arrangeres over 3 moduler med noen måneders mellomrom for praktisk trening.

 

Ett år etter siste kurs vil deltakerne kunne gå opp til eksamen for å få godkjent sin kunnskap i henhold til PFF(Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund) sine sattte kriterier. Utdanningen vil være en forbundsegen videreutdanning i PFF.

 

 

 

Nytt Ultralyd kurs i Aalborg i Danmark

 

(02.09.2010) Helgen 17.-19. September underviser fysioterapeut Kjetil Nord-Varhaug norske fysioterapeuter i ultralyddiagnostikk sammen med erfarne kollegaer fra Arkadens Fysioterapi i Aalborg, Danmark. Kurset er modul 1 i en utdanningsserie på 3 moduler i diagnostisk ultralyd.

 

Mer informasjon på www.ultralydscanning.no

 

 

 

 

 

Ultralydundersøkelse av akutte muskel- og skjelett skader

 

(27.06.10) Rett etter skaden så er det svært vanskelig å stille noen diagnose basert på kliniske undersøkelser, grunnet smerte og hevelse. En erfaren kliniker kan imidlertid langt på vei stille en diagnose basert på den informasjonen som du gir i forbindelse med skadeforløpet. Om man i tillegg har tilgang på avansert diagnostisk ultralyd undersøkelse, så kan man umiddelbart bekrefte eller avkrefte en diagnose basert på de bilder som ultralyden kan gi.

 

Les mer om mulighetene ved ultralydyndersøkelse av akutte skader her

 

 

 

Nyhet: Sjokkbølgebehandling | ESWT

 

(19.04.10) Både trykkbølger slik vi kjenner det i Norge og sjokkbølger er egentlig sjokkbølger. Men i Norge så har man litt feilaktig valgt å kalle den ikke-fokuserte varianten for trykkbølgebehandling.

 

Sannheten er at begge maskinene genererer en sjokkbølge. Derfor navnet "Extracorporal Shockwawe Therapy". Felles for begge metodene er at de genererer en sjokkbølge på utsiden av kroppen som via en applikator føres inn i vevet som er skadet. Denne stimuleringen setter igang lokale prosesser som får vevet til å bygge seg opp igjen.

 

Fordelen med å kunne tilby begge metodene er at de overlapper hverandre. rESWT er mest effektiv i hudnære områder da energifokuset er fra 0-3 cm. Med ESWT kan man flytte dette fokuset dypere slik at ikke energien blir borte i huden. Dette er fordel der man ønsker å behandle dypereliggende strukturer, da oftest i skulder eller hofte.

 

Apexklinikken er eneste senter i Norge som tilbyr diagnostikk med ultralyd samt behandling med både rESWT og ESWT.

 

Les mer om sjokkbølgebehandling her

 

 

 

Ultralydscanning i Norge

 

(04.04.10) På Apexklinikken Terapisenter er i blant de fremste i Norge når det kommmer til å inkludere det siste av forskning og teknologi i vår diagnostikk og behandling.

 

Som er resultat har vi utviklet www.ultralydscanning.no . På denne nettsiden vil både pasienter og annet helsepersonell finne relevant informasjon om hvilke muligheter som finnes ved bruk av ultralyd som diagnostisk verktøy. Det vil også ligge ute fagstoff samt oversikt over fysioterapeuter i Norge med relevant kompetanse samt informasjon om kursvirksomhet.

 

Les mer på www.ultralydscanning.no

 

 

 

 

 

 

 

Informasjonsside om slimposebetennelser

 

(03.01.10) En bursitt er en bursa som er betent grunnet unormal friksjon eller trykk. Innsiden av bursaen er fyllt med et tynt væskelag som gjør at veggene i slimposen glir lett mot hverandre. Når bursaen utsettes for unormalt stress kan en reaksjon være at det produseres mer væske slik at den øker i størrelse. Da kan den også gjøre vondt både i hvile og ved belastning eller trykk.

 

Les mer om slimpose betennelser her

 

 

 

 

 

Kalkskulder / betennelse i skulder

 

(14.08.09) Om du har vondt i skulder så kan dette komme av mange årsaker. En vanlig årsak kan være en skade eller overbelastning på de senene som støtter opp skulderkula i skulderleddet. En av de senene som oftest blir skadet er supraspinatus. Skadeomfanget avgjør hva slags behandling som er mest effektiv. Dette kan utredes ved en klinisk undersøkelse supplert med ultralyd diagnostikk . Ved hjelp av ultralyd så kan fysioterapeuten se hvordan senen beveger seg i leddet og hvor stort omfanget av skaden er.

 

Les mer her om hva som kan være årsaken til dine skulderplager

 

 

 

2000 pasienter/kunder siden åpningen i 2006

 

(05.08.09) Vi har gleden av å kunne fortelle at vi allerede har rukket å ta imot over 2000 pasienter/kunder på Apexklinikken Terapisenter siden åpningen i 2006.

 

Milepælen nådde vi nå i sommer og vi gleder oss over fortsettelsen utover høsten 2009. Vi vil samtidig takke alle som har hjulpet oss direkte eller indirekte med å spre ryktet på en positiv måte om Apexklinikken.

 

 

 

 

 

Nyhet- Ultralyd diagnostikk på Apex

 

(29.06.09) På Apexklinikken Terapisenter er vi opptatt av å kunne tilby deg det beste innen undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettlidelser. Dette innebærer at vi har valgt å inkludere ultralyd diagnostikk som en del av vår grundige undersøkelse av dine plager.

 

Ved hjelp av ultralyd så kan fysioterapeuten se inn mot dine knokler og ledd. Sammenlikningsbilder av frisk side hjelper fysioterapeuten med å bedømme om de funnene som gjøres på bildene,er relevant for dine plager.

 

Les mer om ultralyd diagnostikk her

 

 

 

 

 

16.08 2008 - Hva er en senebetennelse?

 

 

 

Vi på Apexklinikkenhar laget en informasjonsside som forklarer hva en senebetennelse egentlig er.

 

Mytene er mange og rådene er ikke alltid like godt dokumentert effektive. Vi har forsøkt å lage til en informasjonsside som oppklarer en del av mytene og gir en kortfattet innføring i hvordan man bør forholde seg til en senebennelse.

 

Utover høsten vil vi presentere flere informasjonssider som gir deg som besøkend på våre nettsider en enkel innføring i forskjellige fagtema.

 

 

 

Taushetsplikt | Avbestillingsregler

©2013 Apexklinikken Terapisenter