Functional Movement Screening (FMS)

 

FMS er et systematisk og validert redskap som avdekker svakheter i forhold til stabilisering, styrke eller bevegelighet, i tillegg til asymmetri mellom høyre og venstre.  Senere forskning sier at FMS er en troverdig måte for og objektivt måle fundamentale bevegelsesmønstre som kan endres og indikerer muligheter for å få plager med muskler og skjelett. Testen gjør det enkelt å kartlegge og følge opp ved senere tester.

 

 

 

 

 

 

 

 

Screeningen består av 7 forskjellige bevegelsesmønstre som er nær normal funksjonell bevegelse. Testen brukes til å se på kvaliteten i bevegelsesmønstre ved å bruke et graderingssystem, heller enn å diagnostisere og teste isolerte leddbevegelser. Ved å teste vedkommende i de bevegelsene vil eventuelle svakheter eller ubalanser bli synlige dersom vedkommende ikke har nok motorkontroll eller bevegelighet. Dersom svakheter er oppdaget kan det være nødvendig med noen fler mer isolerte tester.

 

 

Etter at testene er utført vil en rapport bli skrevet som du kan få med deg hjem.  Deretter vil vi sette opp en ny time hvor du vil få et skreddersydd treningsprogram for deg. Dette programmet vil inneholde øvelser som inneholder de elementene som du må jobbe med for å ha så gode bevegelsesmønstre som mulig.

 

 

Denne testen kan ikke garantere at du holder det skadefri, men du kan minimere risikoen for å bli skadet.

 

 

Testen finner risikofaktorer både hos personer som er aktive og de som ønsker å bli det. Den kan utføres av alle med et normalt funksjonsnivå. Så klarer du å stå på et ben er du klar for testen!

 

Skrevet av Mathilde Pilskog - Sportsterapeut

mathilde@apexklinikken.no

 

 

 

 

Taushetsplikt | Avbestillingsregler

©2013 Apexklinikken Terapisenter