Kontakt

 

Mathilde Pilskog

Telefon: 22 19 90 70 | 909 71 622

E-post: mathilde@apexklinikken.no

 

 

 

 

 

 

Mathilde Pilskog

Sportsterapeut Bsc / Personlig trener / Gruppetimeinstruktør

 

 

Mathilde Pilskog er 24 år har en bachelor i sportsterapi fra England. Dette er en utdannelse som kombinerer elementer fra fysioterapi, idrett og kosthold, noe som har gitt henne en unik kompetanse. I tillegg er hun trener i friidrett, og har tidligere trent ungdomslaget til Asker Skiklubb Friidrett.

 

 

Hun har erfaring som sportsterapeut for både friidrett, rugby og fotballag, i tillegg til klinisk behandling og rehabilitering på en klinikk i England. Hun har vært aktiv sprinter på nasjonalt nivå. I dag trener hun friidrett, styrketrening og yoga.

Sportsterapi er en relativt ny form for terapi utviklet i 1990 av fysioterapeuter i London.

 

 

En sportsterapeut fokuserer på forebygging og rehabilitering av skader, så pasienten/utøveren kan komme tilbake til idrett eller trening uansett nivå, alder og evne, i tillegg til dagligliv og yrkesliv. For å nå disse målene brukes prinsippene i treningslære og idrettsbiologi i kombinasjon med læren om fysiologiske og patologiske prosesser.

 

 

En sportsterapeut har 5 kompetanseområder:

- skadeforebygging

- rehabilitering

- diagnose og evaluering av skader

- behandling

- undervisning og veiledning

 

 

En sportsterapeut vil bruke treningslære og spesifisitet innen idrett / trening for å optimalisere prestasjon og skadeforebyggende programmer. Treningslære og spesifisitet innen idrett brukes også for å planlegge og gjennomføre hensiktsmessige rehabiliteringsprogram så utøvere og mosjonister kan være tilbake til idretten eller treningen på en rask og trygg måte.

 

 

Om en håndballspiller har vrikket ankelen holder det ikke at håndballspilleren kan løpe vanlig igjen. Spilleren må kunne kaste seg inn i angrepet 100%, uten at underbevisstheten gjør at spilleren blir redd for å skade ankelen igjen, nøler og trekker seg. Da er det større sjanse for å skade seg og spilleren vil ikke kunne yte maks.

 

 

En sportsterapeut kan også behandle vanlige skader, og man må ikke være en idrettsutøver. Målet er å få deg i form til å være så aktiv som du ønsker.

 

Taushetsplikt | Avbestillingsregler

©2013 Apexklinikken Terapisenter