Skip to content

Blodplatebehandling PRP

Apexklinikken har jobbet med Blodplatebehandling PRP i over 10 år. Nå har ny forskning og rimeligere prosedyre gjort PRP til et alternativ for behandling av betennelser og artrose.

Del denne artikkelen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Lang erfaring med PRP

Apexklinikken er en av de klinikkene som har jobbet med PRP for muskel og skjelett lengst. PRP står for platerikt plasma, og er en behandlingsform hvor kroppens egne blodplater blir skilt ut og benyttet for å starte en mer effektiv helingsprosess. 

Blodplatene frigjør vekststoffer som starter gjenoppbyggingen av skadet vev, og forebygger betennelse. Blodplatene tiltrekker seg blant annet stamceller som er en viktig årsak til helingsprosessen. På grunn av at PRP prosedyren tidligere var mer omfattende, er det i hovedsak profesjonelle idrettsutøvere som tidligere har fått denne behandlingen.

Ny enklere teknologi for PRP

ACP (Autologous Conditioned Plasma)/Regen Lab er et enkelt system hvor utskillingen av blodplatene skjer i samme kolbe som blodet blir tappet i.

I praksis vil det si at følgende skjer:
1. Det tappes blod fra en vene i armen.
2. Blodet blir sentrifugert i samme beholder slik at kroppens egne blodplater blir skilt ut.
3. Disse blodplatene blir injisert i det aktuelle området. På Apexklinikken blir dette gjort ultralydveiledet.
Ved denne metoden tilføres ikke annet enn kroppens egne bestanddeler, men kan ofte brukes sammen med hyaluronsyre eller kollagen.

Dette er en relativt ukomplisert prosedyre som tar i underkant av en time. I studier har det ikke blitt oppdaget uønskede bivirkninger eller komplikasjoner.

Alternativ til kortison

Det er forsket på PRP nå i en 10 års periode og ny dokumentasjon viser god effekt ved senelidelser og leddplager.

På grunn av den nye teknologien og økt konkurranse blant leverandørene, kommer PRP med ACP/Regen Lab ned på et prisnivå som gjør det enklere å kunne bruke PRP som et alternativ til for eksempel kortison for senebetennelser. Dokumentasjonen viser også at PRP gir gode resultater for artrosepasienter, gjerne i kombinasjon med hyaluronsyre.

Del denne artikkelen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud