Skip to content

Fremre knesmerter

Kneleddet er et av de største leddene i kroppen. Det er plassert mellom de to lengste knoklene i kroppen, lårbenet og leggbenet, og blir derfor utsatt for betydelige krefter gjennom daglig aktivitet og trening. Fremre knesmerter er en av de hyppigste årsakene til at pasienter oppsøker behandling på Apexklinikken, og vi får inn pasienter i alle aldre.

Del denne artikkelen
Grundig undersøkelse

Mange som kommer til oss har hørt om forskjellige tilstander av knesmerter eller funnet informasjon på nettet om en tilstand de føler kan passe med opplevd symptombilde. Vi vil uansett gjøre en grundig undersøkelse og sykehistorikk for å kunne avgjøre hva årsakene til dine plager er. Det er ikke uvanlig at det kan være flere enn en tilstand som er en utfordring for pasienten.

Akutte skader, eller overbelastning

Grovt inndelt skiller vi mellom akutte oppståtte skader og overbelastningsskader. En grundig gjennomgang av symptomdebut og utvikling er derfor viktig. En overbelastningsskade kan ofte oppleves som en akutt debut, det vil si at du merket helt klart på et tidspunkt eller ved en bevegelse, at kneet gikk fra å være smertefritt til vondt.

Ultralyd

Videre i den kliniske undersøkelsen vil vi prøve å avdekke hvilke strukturer i kneet som er affisert og her kan det være aktuelt med understøttende bildediagnostikk. Vi kan utføre en ultralydundersøkelse her. I tillegg vil det i noen tilfeller være verdifullt med ytterligere bildediagnostikk som MR eller røntgen.

Behandling

Ut fra undersøkelsen diskuterer vi oss frem til behandlingstiltak med deg. Avhengig av diagnose kan en rekke tiltak være aktuelle, blant annet manuell behandling, taping, injeksjonsbehandling og sjokkbølgebehandling, men du kan alltid regne med at en aktiv tilnærming gjennom rehabilitering og trening vil ha en sentral rolle i veien mot å bli bedre. 

Dette innebærer ofte belastningsstyring og det er viktig at du er trygg på hva du skal gjøre i egentrening og daglige aktiviteter for å sikre en effektiv rehabilitering.

Mange årsaker

Hyppige årsaker til fremre knesmerter er artrose, patellofemoralt smertesyndrom, patellar tendinopati (senebetennelse, jumpers knee/hopperkne), fettputeirritasjon (Hoffa’s fettpute), slimposebetennelse, chondromalasia patella (bruskdefekt på baksiden av kneskjellet) og skade på menisk.

En grundig undersøkelse med riktig diagnose legger grunnlaget for riktig behandling og rehabilitering. Ta gjerne kontakt med oss for Ultralydundersøkelse av kneet!

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud