Skip to content

Martin Pran: Leken optimist

Kiropraktor Martin Pran har alltid vært leken, og trives fortsatt med å utfordre seg selv med stup fra høye fjell.
Det var bare Apexklinikken som kunne friste han bort fra Klinikk for Alle. Her mener han at han har funnet et enda bedre fagmiljø, og de beste lekekameratene.

Del denne artikkelen

Av Kari Dahl Gullikstad

APEX_13_OKT-99 Martin Rotundum700
Hvis ikke Apexklinikken ringer da…

Martin Pran var godt etablert på Klinikk for Alle på Storo, hadde vært der i 13 år. Han var egentlig ikke så interessert i å flytte på seg. Ja, hvis ikke Apexklinikken ringer da, hadde han tenkt. Martin hadde samarbeidet med Narve Bjørneseth på svimmelhet en stund, og kjente til klinikken. 
Han fikk en telefon før sommeren. – Jeg stortrives, sier Martin og smiler bredt. – Her har jeg så mange flinke folk rundt meg og det sosiale miljøet er topp! Nå er han bokstavelig talt vegg i vegg til Narve, og de utfyller hverandre godt i svimmelhetsteamet sammen med Lars Martin Fischer. Her får han et helt unikt fagmiljø innen svimmelhet, i tillegg til tilgang til Rotundum og det beste av annet svimmelhetsutstyr. 

 ,
Glad i folk

Martin kan ta imot alle typer kiropraktorpasienter, men har spesialisert seg på svimmelhet og har mange pasienter med sammensatte problemstillinger. – Jeg er glad i folk! Jeg liker å være primærkontakt og se helheten. På Apexklinikken har jeg så mange flinke folk rundt meg jeg kan samarbeide med for å finne den beste løsningen for pasienten. Og så er jeg opptatt av hva de kan gjøre selv for å få det best mulig.

 
Har alltid vært leken

Facebook-siden til Martin er full av sprell i og fra båt, på ski, sisten på skatebord eller på henda. Og så et stupebilde fra et veldig høyt fjell, en såkalt ‘Molberger’ som virker som er et årlig ritual. 45-åringen smiler når jeg spør hvor det kommer fra, lekenheten. – Jeg har alltid vært sånn, sier han. – Jeg liker å utfordre meg selv. 
Han forsikrer meg om at han ikke er dumdristig. – Det er alltid en kalkulert risiko inne i bildet. Og jeg er like mye en livsnyter… 

Leke og nyte gjør han også sammen med familien på Østerås i Bærum. Her bor han med Anne, og deres barn på 11 og 14. Ikke overraskende er de også aktive, og Martin bidrar der han kan. Sønnen er med på fotball, noe han ikke kan så mye om, men der tar han igjen med arrangering av sosiale aktiviteter. 

 
Martin skateboard 700x503
Lekenheten brakte han til kiropraktorstudiet

Det var faktisk Martins lekenhet som indirekte brakte han til kiropraktorutdannelsen. Martin forteller: – Da jeg var 20 jobbet jeg på Fiskehallen for å tjene penger til USA-tur. Jeg var eventyrlysten og skulle stå på ski i Utah og surfe i California. Etter å ha løftet 3,5 tonn fiskekasser per skift fikk jeg kink i ryggen.  Klinikk for Alle på Majorstua fikset det, og da visste jeg hva jeg skulle bli. Jeg hadde lyst til å kunne hjelpe folk med slike skader jeg også! 
Etter USA-turen begynte han i Bournemouth og var ferdig kiropraktor 5 år etter.

‘Never underestatimate the power of blind optimism’
Optimistisk til livet

På Facebook-siden til Martin finner jeg også et statement fra Tony Hawk, en gammel skateboarder: ‘Never underestatimate the power of blind optimism’. Jeg ville vite mer om Martins forhold til optimisme. Martin smiler igjen: – Det er en måte å se livet på. Jeg er overbevist om at troen på å lykkes gjør at resultatet blir bedre!  Her på Apexklinikken passer det perfekt. Jeg liker at det skjer mye, og her konkurrerer vi nærmest om å holde kurs og å sørge for å kunne mest om våre fagområder. Det er veldig motiverende! I den store Apexgjengen befinner også bestekompisen Tor Smeby seg. – Kollegaene er også mine lekekamerater, avslutter Martin og ser veldig fornøyd ut.

 
Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud