Skip to content

Eivind Bjørgo har blitt fysioterapeut for A-laget til VIF Hockey

Eivind er fysioterapeut og kontaktperson for VIF Hockey Bredde på Apexklinikken. Han har god erfaring fra hockey både som spiller, trener og fysioterapeut. Nå vil han sammen med A-laget satse på at VIF vinner tilbake Kongepokalen.

Del denne artikkelen

Av Kari Dahl Gullikstad

Eivind Bjørgo - ny fysioterapeut VIF A-laget Hockey
En steg nærmere drømmen

– Dette er en kul greie personlig, sier Eivind. Han har til nå vært fysioterapeut i det medisinske støtteapparatet til Lillehammer Ishockeyklubb, med ansvar for oppfølging på deres kamper i Oslo og omegn. – VIF er en større klubb på alle måter, og når jeg fikk et godt tilbud kunne jeg ikke si nei. Jeg får nå muligheten til å følge opp tettere i det daglige treningsarbeidet, og får sånn sett en større rolle enn det jeg har hatt muligheten til å ta i Lillehammer. Faglig sett blir det også en mer spennende rolle, og personlig er det på en måte et steg videre på vegen mot drømmen som en gang var å kunne leve av ishockey. 

Vil være med å vinne tilbake Kongepokalen

Eivind forteller: – A-laget til VIF Hockey er den mestvinnende klubben i Norge historisk sett. Vi skal helt tilbake til 2009 sist de hevet Kongepokalen, men nå satses det for fullt for å erobre den igjen. Det er jeg veldig glad for å få være en del av! 

En del av det medisinske støtteapparatet

– Jobben som fysioterapeut for A-laget til VIF Hockey innebærer å være en del av det medisinske støtteapparatet til laget. – Jeg kommer til å være til stede i det daglige treningsarbeidet hvor jeg først og fremst skal bidra med å forebygge skader, samtidig som jeg skal følge opp og behandle de skadene som oppstår, forteller Eivind.  

 

God erfaring med hockeyskader

Forebygging og behandling av ishockeyskader er ikke noe nytt for Eivind. Han spilte ishockey på høyt nivå før han måtte legge opp på grunn av skade som 17-åring. Etter fysioterapi-utdannelsen har han vært fysisk trener ved Ishockeylinja til NTG Lillehammer. I tillegg har han vært med i det medisinske støtteapparatet til A-laget til Lillehammer i 4 år, og helseansvarlig på kjelkelandslaget (paraidrettens ishockey).  

Viktig å ta tak i skader raskt

På Apexklinikken er det Eivind som er spesialisten på hockeyskader. Han har også tatt videreutdannelse i hjernerystelse og er med i hjernerystelsesteamet på klinikken.  – Det er viktig med forebygging av skader, og raskt ta tak i skader som skulle oppstå. Jeg oppfordrer VIF Bredde til å ta kontakt med en gang hvis det skulle være noe jeg kan bidra med, avslutter den nye fysioterapeuten for A-laget.

 
Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud