Skip to content

Fra bydelsklinikk til spesialistsenter

Allerede under fysioterapistudiene tenkte Kjetil Nord-Varhaug i retning av å drive et helsesenter, og den fremoverlente holdningen har nok ført han dit han og klinikken er i dag. Han synes perioden med turnustjeneste på sykehus og i kommune var interessant, men for sterkt preget av faste rutiner, og ville skape en hverdag og praksis som var unik. Det har han klart, nå er det 15 år siden han startet med to tomme hender i Oslogate. I dag er Apexklinikken et stort enkeltstående spesialistsenter på Helsfyr som fortsatt er i vekst.

Del denne artikkelen

Av Kar Dahl Gullikstad

15 års jubileum - Kjetil Nord-Varhaug
Tiltrukket av nye muligheter

– Jeg har alltid vært tiltrukket av å ha mye å gjøre og se etter muligheter, sier eier og daglig leder Kjetil Nord-Varhaug. Historien viser at han har søkt utfordringer ikke alle tar: Leder i Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF) i 6 år fra 2011-2017, kongress-sjef for SonoMSK 2018, var med å starte utdannelse i ultralydscanning i Norge i 2010 hvor han i dag sjef for utdanningen og leder av spesialistkomitèen. – Det blir litt som da jeg var patruljefører i forsvaret under NATO oppdraget i Kosovo for over 20 år siden: Hver dag med oppdrag var en god dag, jeg var redd for brakkesyken. 

Raskt på vei videre

Etter endte turnus i 2006 startet Kjetil en klinikk i Oslogate med to tomme hender. En kamerat lagde logoen og etter 3 måneder med bygging og maling var Apexklinikken skapt. Ett år senere var han allerede på leting etter et lokale med mer synlighet, mer plass og flere kollegaer, og valget på Vålerenga og Strømsveien.

Ultralyddiagnostikk åpnet muligheter

Kjetil var tidlig ute med å bruke ultralyd i undersøkelsen for å kunne sette riktig diagnose. – Jeg savnet å kunne sette riktig diagnose og starte på riktig behandling uten så mye prøving og feiling, forteller han. Derfor dro han til Danmark på kurs i 2008. Hjem derfra hadde han både med seg en lege – fysikalskmedisiner Øyvind Kvinge, og lederen av ultralydutdannelsen i Danmark, Marius Fredriksen. Han fikk med seg PFF og startet opp ultralydutdannelse i Norge for fysioterapeuter og annet helsepersonell- Det var starten på en helt annen klinikk. Nå var vi plutselig et spesialistsenter som fastleger og andre klinikker i hele Norge ville sende pasienter til. Vi har fremdeles Norges største ultralydteam i privat praksis.

Bryn Helsfyr spennende område

Behovet for å utvide kom raskt etter dette og Kjetil som selv har bodd i bydelen siden han sluttet i forsvaret i 2002 så et potensial i området han kjente så godt. –  Jeg skjønte tidlig at Bryn Helsfyr kom til å bli et spennende sted å både bo og ha klinikk, sier han. – Bryn/Helsfyr var den gangen underutviklet, men det var mange planer på gang. Hele området fra Løren og østover til Ensjø og ned til Bjørvika var under utvikling. Infrastrukturen var der allerede, med t-bane, busser, vei og flybussen – et knutepunkt for Stor-Oslo og også fra hele Norge. 

Utvidelse i flere omganger

Det åpnet seg en mulighet i Fyrstikkalléen 3b og Apexklinikken flyttet inn september 2012. Det har blitt utvidelse både av terapeuter og kvadratmeter i flere omganger. I en periode måttet klinikken tåle flere år med byggeperiode tett på, men de overlevde også det, og er nå en godt drevet enkeltstående klinikk med 20 terapeuter og 4 ansatte i administrasjonen. – Det var et stort løft å utvide som vi gjorde for 9 år siden, men vi har ikke angret. Jeg bor selv med familien på Valle, nærmere bestemt Hovinenga. Etter over 20 år i bydelen så ser vi dette området som vårt hjem både privat og via klinikken, sier Kjetil.

Tror på økt kundeservice

– Mange kjedeklinikker har sentralisert kundeservicefunksjonen. Her ønsker vi å gå motsatt vei, sier Kjetil. De ansatte en pasientkoordinator med bakgrunn fra sykehusene for et par år siden og har nylig utvidet til dobbel telefonkapasitet i pressede perioder. – Hos oss skal det være enkelt å få riktig og god hjelp. Det vil alltid være et ansikt i resepsjonen og noen å spørre. Her trengs det ingen henvisning og man kan få time på dagen. Vi har et stort spesialistteam som jobber sammen i team for å løse pasientens plager, og vi slipper ikke noen uten at de har fått hjelp eller henvist videre. Hos oss går det sport i å finne ut av de vanskelige casene, forteller Kjetil.  

Stadig utvikling

Apexklinikken har forlenget leieavtalen til 2028 og fortsetter videreutviklingen og veksten innen spesialiserte, supplerende helsetjenester. – Vi vil ha fokus på å være et spesialistsenter for fastleger og annet helsepersonell, og vi ønsker å være et foregangsmiljø innen fysisk og psykisk helse og tiltrekke oss spesialkompetanse innen fagområdene. Samtidig vil vi være et lokalt tilbud til bedrifter og beboere i området. Både enkeltpersoner, bedrifter og samarbeidspartnere skal føle seg trygge på at vi gjør hva vi kan for å forbedre hverdagen og livet til hver eneste en som kommer inn døren.  I dag har vi 1000 kvm med treningsfasiliteter og 22 behandlingsrom, vi utvider gjerne hvis vi ser muligheter, avslutter den ambisiøse eieren og daglig leder av Apexklinikken

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud