Skip to content

Silje Holstad ny leder av PFF

Silje Holstad har blitt valgt til leder for PFF (Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund). Silje har jobbet på Apexklinikken de siste 5 årene, og vært aktivt styremedlem i PFF flere år. Hun ønsker bla å ha fokus på å jobbe for bedre rammevilkår for privatpraktiserende fysioterapeuter, økt takstkompetanse, henvisning til radiologiske undersøkelser og bedre dialog med forsikringsselskapene.

Del denne artikkelen
Apexklinikken | Ultralyd undersøkelse
Aktiv dame

Silje Holstad (31) er utdannet fysioterapeut fra University College Lillebalt i Danmark, og hun har jobbet i privat praksis siden 2013. Hun er en aktiv ung dame med mange jern i ilden. På Apexklinikken har hun spesialisert seg på ultralyddiagnostikk og er en del av spesialistteamet i ultralyddiagnostikk og injeksjonsbehandling. Her er hun også forsikringskoordinator. I tillegg er hun en av instruktørene på PFF sin ultralydutdannelse, og jobber deltid på Myoklinikken. Som om ikke det er nok jobber hun frivillig for DNT Fjellsport, og har planer om å krysse Grønland på tvers til våren.

Synligjøre viktigheten av forbundets arbeid

– Jeg er stolt over å bli valgt til leder, og jeg er heldig som får muligheten til å være med å påvirke forbundets satsingsområder i årene som kommer, sier hun. PFF jobber overordnet for å oppnå bedre rammevilkår for privatpraktiserende fysioterapeuter med og uten driftstilskudd. – Vi ønsker i større grad å synliggjøre viktigheten av det arbeidet vi gjør for eksisterende og potensielt nye medlemmer, sier Silje. – I kjølvannet av Covid-19 ser vi hvor viktig det er å ha et forbund i ryggen når uforutsette hendelser, som eksempelvis en pandemi, inntreffer. Silje opplever at mange nyutdannede velger å stå utenfor et forbund, kanskje fordi de ikke er klar over hvilke fordeler det innebærer å være organisert og ha noen som kjemper for sine rettigheter. 

Fikk til gode kompensasjonsordninger under pandemien

– For å bli sett og hørt må man stå samlet. Under nedstengningen av samfunnet i mars 2020 fikk vi mange henvendelser fra fysioterapeuter som ikke var medlem noe sted. På det meste fikk vi 35 nye medlemmer på en dag, forteller Silje. – Selv om PFF er et lite forbund, ser vi at vi har klart å påvirke Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) og Kommunenes Sentralforbund (KS) med våre innspill til bedre rammebetingelser, særlig under pandemien. PFF har vært svært aktive i prosessen med å utarbeide gode kompensasjonsordninger for fysioterapeuter under Covid-19, fortsetter hun.

Naturen som rekrasjon

Når den engasjerte nyvalgte lederen skal hente seg inn bruker hun naturen. Hun er nemlig over gjennomsnittet glad i fjell og friluftsliv, og hun og samboeren, Joakim, rømmer ofte til skogs eller til fjells når de trenger en pause fra den til tider stressende jobbhverdagen. De to har store planer om å krysse Grønland på ski neste april/mai, i regi av Hvitserk. For å klare det, må de bestå visse fysiske tester, og for øyeblikket er Silje mest spent på om hennes noe trøblete kne er klar for oppgaven. – Nå må jeg i hvert fall klare det, siden ‘alle’ plutselig vet det, ler Silje. Hun er allerede i gang med treningen, og siden man må gå med pulk over Grønland, må oppladingen være nokså spesifikk. – Det blir nok noen timer i Nordmarka med et dekk slepende etter seg utover høsten, avslutter den aktive fysioterapeuten vår.

 
Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud