Skip to content

Gjør deg klar til skisesongen!

Hvordan står det til med formen, er du klar for skisesongen? Vi har flere test- og treningsmetoder som kan hjelpe deg både til å ha bedre skiopplevelser, heve prestasjonsnivået og hindre skader. Og så er det gøy å trene målrettet!

Del denne artikkelen

Redcord, Quantum 1080 og VO2 max bidrar på forskjellige måter.

Redcord

Neuracmetoden (neuromuskulær aktivering) er en behandlingsmetode som brukes i Redcord. Metoden brukes for å gjenopprette funksjonelle bevegelsesmønstre. For at en muskel skal kunne jobbe må den være i stand til å ta imot elektriske impulser fra nervesystemet. 

Det kan bli en ubalanse i muskulaturen rundt ett eller flere ledd for eksempel ved smerte. Selv om man føler seg frisk og smertefri betyr ikke dette at man har gjenvunnet balansegangen i muskulaturen i det tidligere smerteområdet. Da er det større mulighet for at problematikken kan oppstå ved senere anledning, enten i samme område eller i nærliggende områder.

I en redcord-time blir dette både testet og trent slik at balansen blir gjenopptatt. Dette betyr både bedre ytelse og mindre fare for skade.

Quantum 1080

Quantum 1080 er en testmaskin og et treningsapparat bygget rundt robotteknologi der motstanden i apparatet bestemmes av en motor. Dette gir en unik mulighet til å regulere både belastning og hastighet i de ulike fasene av en bevegelse. 

Teknologien i apparatet gir detaljert informasjon om blant annet kraftutvikling (force), hastighet (speed) og spenst (power) og disse kan trenes under ulike betingelser (innstillinger, belastning og hastighet). Forskningsresultater på styrketrening viser bla meget god effekt på kortere tid sammenlignet med tradisjonell styrketrening.

Les mer om hvordan Quantum 1080 kan brukes for idrettsutøvere

Ta kontakt med Stian Christophersen, Lars Martin Fischer eller Arve Hembre for mer informasjon

Vo2max

Maksimalt oksygenopptak er det mest brukte målet på aerob utholdenhetskapasitet og er den største mengden oksygen kroppen klarer å ta opp per minutt under maksimal anstrengelse. Størrelsen på energiomsetningen relateres til den enkeltes kroppsvekt og uttrykkes i ml/kg/min.

VO2maks er en viktig måleparameter i de aller fleste idretter, og er nyttig for utøvere på alle nivåer. Testen gir god informasjon om fysisk form og måler progresjonen i treningen. Testen kan både tas på sykkel og tredemølle.

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud