Skip to content

Større og bedre treningssal

Apexklinikken har nå totalt ca 150 kvm treningsareal, og tilbudet er utvidet med flere nye test- og treningsapparater. Dette kommer både pasienter, PT-kunder og treningskunder til gode.

Del denne artikkelen

Av Kari Dahl Gulikstad, 05.05.23
Foto: Guro Røste Kreppene

Furf - Apexklinikken

Fysioterapeut Stian Christophersen i en sprinttest på den nye Turfen. Han og fysioterapeut Nikolai H. Bjerkestrand gleder seg til å kunne ta imot en enda bredere pasientgruppe i den oppgraderte treningssalen.

Nye muligheter i rehabilitering og trening

Vi møter to godt fornøyde fysioterapeuter, Nikolai H. Bjerkestrand og Stian Christophersen. De og flere andre behandlere på klinikken har vært pådrivere for at treningssalen skulle bli enda bedre. – Jeg bruker salen mye i fysioterapi og når jeg er personlig trener. Den nye treningssalen gir nye muligheter i rehabilitering og trening, forteller Nikolai. – Vi savnet muligheten for å kunne jobbe med øvelser som krevde mer høyde. I tillegg trengte vi mer veggplass, sier han. Totalt kan nå klinikken tilby ca 150 kvm treningsareal, inkludert en speilsal.

Kan nå en bredere pasientgruppe

Et behandlerrom har blitt inkludert i treningsområdet, noe som har gitt muligheter for apparater og øvelser som krever veggplass.  I tillegg har den store treningssalen blitt bygget om slik at taket har blitt høyere på ett område, og det har blitt bedre lys i salen. – Vi har mange Crossfitutøvere i rehabilitering, disse har spesielt behov for høyere himling og veggplass, forteller Nikolai. Han legger til at endringene også gir mulighet for å kunne gi et enda bedre tilbud til en bredere pasientgruppe. – Vi har en helt annen arena for opptrening nå, vi kan dekke alle behov.

Turf

De har solgt unna flere apparater og gjort mer plass, noe som har ført til en romsligere treningssal. Siste nyhet er Turfen, et kunstgress som både er mykt å trene på og som har merking som gjør at det er enklere å utføre tester og øvelser. – Før måtte vi bruke gangene til mye testing, nå har vi samlet alt her, sier Nikolai. – Det er også nå mulighet for sprinttester, noe vi ikke kunne utføre tidligere.

Test- og treningsstasjon for fingerstyrke

Et helt nytt tilbud er også en test- og treningsstasjon for fingerstyrke. – Dette er spesielt aktuelt for klatrere, både i rehabilitering og trening, forteller fysioterapeut Stian. Han er en av landets beste klatrere og har dermed en del klatrere som pasienter. 

Slede

Alt er nå på plass, det mangler bare sleden. Nikolai forklarer: Slede er et verktøy som krever god plass, og nå har vi muligheten til å kunne ha det. Den brukes både til å dra og trekke, og er perfekt for blant annet for nyopererte- og generelle knepasienter. 

Aktiv tilnærming i behandlingen

– De fleste av fysioterapeutene på Apexklinikken har en aktiv tilnærming i behandlingen og bruker salen mye. I tillegg jobber vi med mange forskjellige pasientgrupper. Derfor er det viktig at treningssalen ligger til rette for å dekke alle behov. Nå er vi skikkelig motiverte til å jobbe med rehabilitering og de som benytter oss som fysio-PT, avslutter Nikolai og Stian. 

 
Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud