Skip to content

VIF hockey valgte samarbeid på grunn av spesialkompetansen

Apexklinikken har hatt et nært samarbeid med lokallaget Vålerenga i alle år. Nå har de inngått avtale også med VIF Hockey bredde. VIF valgte klinikken på grunn av spesialkompetanse på ishockey og hjernerystelse.

Del denne artikkelen

Av Kari Dahl Gullikstad, 20.06.2022
Foto: VIF

Ingunn Holberg VIF Hockey - Apexklinikken

Daglig leder Ingunn Holberg, VIF Ishockey

Mer enn en lokal klinikk

Daglig leder på Apexklinikken, Kjetil Nord-Varhaug, forteller at de i alle år har hatt et nært forhold til lokallaget Vålerenga. – Vi ønsker å bidra inn i lokallagene så godt vi kan, sier han. Daglig leder Ingunn Holberg i VIF Ishockey sier at de valgte Apexklinikken på grunn av spesialkompetansen de innehar. – Siden fysioterapeut Eivind Bjørgo har spesialkompetanse både på ishockey og hjernerystelse var det ekstra interessant å inngå et samarbeid nå.

Vant til å samarbeide tett med klubbene

-Vi ønsker å ha et tilbud til alle medlemmene i nærheten hvor de raskt kan få hjelp etter skade, sier Ingunn. De vil også at lederne skal ha et samarbeid med klinikken om oppfølging av enkeltspillere som blir skadet. – Dette er i tråd med hva vi også ønsker og hvordan vi er vant til å jobbe med klubbene, sier Kjetil. 

Rask diagnose med ultralyd

Apexklinikken har Norges største ultralydteam i privat praksis. – Med ultralyd som et supplement til klinisk undersøkelse, får vi øyeblikkelig oversikt over skader i muskler, sener og ledd, forteller Eivind. – Basert på eventuelle funn kan behandleren bekrefte eller avkrefte mistanke til diagnose, og på denne måten igangsette riktig behandling raskere. Ultralyd kan også være et godt verktøy til å vurdere vevstilhelingen etter skade som vi kan bruke i den helhetlige vurderingen på når en spiller er klar for spill igjen.

Raskere henvisning

– Dersom det skulle oppstå skader eller tilstander som trenger flere undersøkelser, som røntgen eller vurdering til kirurgi, kan vi også hjelpe til med henvisning til dette så man slipper ventetid hos fastlege/offentlige instanser, legger Eivind til.

 
Hjernerystelsesteam

Eivind, som selv er tidligere toppidrettsutøver i hockey, er vant til å jobbe med hockeyskader. – Det er mange akutte skader som er typiske for hockey, forteller Eivind. – En av de mest typiske er kanskje hodeskader/hjernerystelse på grunn av små flater, høy hastighet og taklinger som en naturlig del av spillet. Han er med i hjernerystelsesteamet på klinikken.

Akutte og belastningsrelaterte skader

Eivind forteller at andre typiske plager i hockey er skulder- og kneskader. – Jeg ser mye AC-leddskader i skulderen og MCL-skader i kneet. Ankelskader skjer også, men skaden (nedre syndesmose-skade/High ankle sprain) sitter da oftest litt høyere opp sammenlignet med den velkjente overtråkkskaden på grunn av stivheten og beskyttelsen fra skøytene. – Ofte ser jeg at mange tar tak i plagene først etter en god stund, gjerne i det øyeblikket de ikke klarer å trene som normalt lenger. Det er viktig at vi får satt inn korrigerende tiltak så fort som mulig, jo før jo bedre!

Viktig med tester

Ingunn forteller at de vil anbefale Apexklinikken til alle sine medlemmer som selv kan ta direkte kontakt med klinikken for å få rask time, ved behov. – I tillegg ønsker vi å få utført tester på de eldste lagene, sier hun. Klinikken har de aller beste testene som både kan brukes til rehabilitering og prestasjonsfremming. Løpetester, Fitlight trainer (koordinasjon og reaksjonsevne) og Quantum 1080 (kraftutvikling, hastighet og spenst). I tillegg har hjernerystelsesteamet flere tester for diagnose og behandling. De er sertifisert innen CCMI og tilbyr evidensbasert og skreddersydd utredelse og behandling for hjernerystelser. Teamet kan også teste om spillere er klare til å gå på banen igjen etter hjernerystelse.

Med i IHS behandlernettverk

Ingunn og VIF Hockey setter også stor pris på at Eivind er med i behandlernettverket til IHS slik at spillerne kan få dekket utgiftene hvis IHS godkjenner behandling. – Ta kontakt med IHS sin skadetelefon på forhånd og be om å få bruke meg som behandler. Det er en fordel både for skadet spiller og IHS at de bruker meg som har spesialkompetanse på hockey, avslutter Eivind.

 
Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud