Skip to content

Vi forbedrer livene til folk hver eneste dag

Plager og vondter, stress, bekymringer eller psykiske problemer. Apexklinikken har profesjonelle behandlere og spesialister som ser hele deg, og sørger for at du får tilgang til et stort og tverrfaglig miljø. 
Fagprofesjoner
0
Behandlere
0
Spesialister
0
Kundeavtaler i året
0
Mathias Eide Naprapat
Hils på vår nye terapeut: Mathias Eide
Fysioterapeut Marthe Jørstad instruerer pasient i øvelser
Møt Marthe: Veien tilbake til løpeglede på Apexklinikken
Slipping rib operasjoner i London - Apexklinikken
Ny avtale med Cleveland Clinic i London om Slipping rib operasjoner
arve gjør ultralyd

Spesialister på ultralyddiagnostikk

ultralyd

Vi har Norges største ultralydteam i privat praksis!
Med ultralyd som et supplement til klinisk undersøkelse, får terapeuten øyeblikkelig oversikt over skader i muskler, sener og ledd.

Basert på eventuelle funn kan behandleren bekrefte eller avkrefte mistanke til diagnose, og på denne måten igangsette riktig behandling raskere.

Vårt team er ledende på injeksjonsterapi

Apexklinikken er ledende på ultralydveiledet injeksjonsterapi og var en av de første klinikkene som satset på dette området. Vi samarbeider med fastleger og klinikker over hele landet som henviser pasienter til spesialistteamet. Teamet har lang erfaring og består i dag av 7 behandlere som alle har spesialutdanning i ultralyd og injeksjoner. Injeksjonene settes i samarbeid med fysikalskmedisiner som er medisinsk ansvarlig.

Spesialistsenter innen muskel og skjelett

Regionalt spesialistsenter innen muskel og skjelett er second opinion instans for fastleger og andre klinikker.

Alle spesialistsenterne har
– leger og annet helsepersonell med spesialistutdanning innen muskel- og skjelettdiagnostikk og injeksjoner
-de mest avanserte ultralydapparatene
-mengdeerfaring fra behandling av de mest kompliserte lidelsene

Resepsjonenen . Apexklinikken

Vi har akutt/drop-in timer!
Ring 22199070

Hos Apexklinikken er det enkelt å få riktig og god hjelp! Vi har kort ventetid, og du trenger ingen henvisning.

CPET- avansert hjerte og lungetest

Apexklinikken er en av få klinikker som nå kan tilby CPET! Testen kartlegger fysiologisk respons av hjerte og lunger under fysisk aktivitet. Både lungefunksjon, blodtrykkrespons, EKG, O2-/CO2-innhold i blodet og maksimalt oksygenopptak vil bli målt. CPET blir utført av idrettslege og kan brukes både av idrettsutøvere og pasienter.

Apexklinikken | CPET
Stian Christophersen | Apexklinikken

Bedre helse, balanse eller prestasjon? Tren riktig med de som kan mest - på et av Oslo's største klinikk treningsstudioer!

Personlig trener

Hos Apexklinikken er det fysioterapeuter som tilbyr Personlig Trening. De har fokus på trening som kan hjelpe med å unngå eller å forebygge skader, opptrening etter skader, eller trening i forhold til ulike sykdommer. De samarbeider også selvfølgelig med de andre behandlerne på klinikken.

Et tverrfaglig helsesenter

La oss hjelpe

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Angst er en reaksjon på en situasjon som vi tolker som farlig eller truende, men som ikke nødvendigvis er det. Depresjon er en psykisk lidelse preget av senket stemningsleie med en viss varighet. 
Samtaleterapi, gjerne sammen med mestringsstrategier (angst) har vist seg å ha god effekt ved mild til moderat tilfelle.

Les mer om angst og depresjon.

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening.  Injeksjoner kan være hensiktsmessig.

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon. 

Les mer om fot- og leggsmerter.

Den mest vanlige hodeskaden er hjernerystelse. Det er viktig at pasienten raskt får god informasjon og riktig oppfølging for å sikre at man restitueres godt og minsker risiko for ettervirkninger. På Apexklinikken har vi et team som har spesialisert seg på hjernerystelse. De er de første i Norge som er en del av CCMI nettverket.

Les mer om hjernerystelse

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Vi har spesialist på kjeveplager.

Les mer om hodepine

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Vi har et kvinnehelseteam som jobber med bekkenplager.

Les mer om hofte- og bekkenplager.

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter.​ Vi har en fysioterapeut som har jobbet mye med hånd- og fingerskader, og spesielt klatreskader.

Les mer om hånd- og fingerskader.

Har du vondt i kjeven, klikkelyder når du gaper, låst kjeve eller hodepine i tinningen? Dette er plager som kan komme fra kjeven din. 

Les mer om kjeveplager her.

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager

Stress er en reaksjon i kroppen som frigjør bl.a. hormonene adrenalin og kortisol og som påvirker det sympatiske nervesystemet. For mye stress, eller en ubalanse mellom stress og ro, kan føre til kronisk stress som gir dårlig livskvalitet og helseproblemer. 

Les mer om kronisk stress.

Kvinner og menn har ulik biologi, de lever ulike liv, og de rammes ulikt av sykdom. Vi tar kvinnehelse på alvor!
Les mer om hvilke kvinneplager vi jobber med

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. 

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor som kan henvise til MR. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon.

Les mer om skuldersmerter.

På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt. Men spiseforstyrrelsen kan være en måte å prøve å håndtere vanskelige følelser på. Vi snakker om spiseforstyrrelser når tanker, følelser og atferd knyttet til mat, kropp og vekt overskygger det meste i hverdagen og reduserer livskvaliteten. 

Les mer om spiseforstyrrelser.

Svimmelhet er en bevegelsesillusjon, som ofte gir en følelse av at rommet spinner, at man er på båt, er «ør» i hodet, eller gir en «ut av seg selv – opplevelse». Det kan også ledsages av ustøhet og kvalme.
På klinikken har vi et svimmelhetsteam som foretar en grundig undersøkelse og kan behandle. Vi har Rotundum rotasjonstol. 

Les mer om svimmelhet

Søvnen har mange viktige oppgaver, bl.a. sortere minner og ‘vaske ut’ avfallsproteiner. Søvnproblemer er svært vanlig – 1 av 3 har ukentlige problemer med å sove, 1 av 10 har alvorlige langvarige søvnproblemer.  

Les mer om søvnproblemer

Traumereaksjoner er reaksjoner en fortsetter å ha i tiden etter en hendelse med stor personlig påvirkning. Reaksjonene kan merkes i endrede følelser, tanker, atferd, fornemmelser eller reaksjoner i kroppen. Behandling hos psykolog.

Les mer om traumer.

Utbrenthet kjennetegnes ved en følelse av tomhet, kraftløshet og trøtthet som varer over tid. De enkleste hverdagsgjøremålene blir tunge, og sosiale aktiviteter et ork.  Årsaken er ofte sammensatt så det anbefales en kombinasjon av psykolog og fysioterapeut/andre terapeuter.  

Les mer om utbrenthet eller møtt veggen.