Skip to content
Fysioterapeut | Gruppetrener

Andrea Wensberg Kulseng

Jeg jobber for tiden med talenter i VIF håndball og har gruppetimer for Revmatikerforbundet

 

 

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Fysioterapi sal | Apexklinikken

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om fot- og leggsmerter

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter. Disse kan diagnostiseres og behandles her

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

Som fysioterapeut er jeg opptatt av å hjelpe deg med muskel- og skjelettplager, og jeg verdsetter trening og aktive tiltak i behandling. Nå jobber jeg med å utvikle talenter i VIF håndball og har gruppetimer for Revmatikerforbundet.

Jeg er opptatt av god dialog

Andrea er en fysioterapeut som har erfaring både fra ortopedisk avdeling, kommunal fysioterapi og privat praksis. Hun jobber med alle typer muskel- og skjelettplager, har et godt klinisk blikk og setter dialogen med pasienten høyt. Med riktige verktøy kan du som pasient lære mer om dine plager, noe som kan bidra til bedre funksjon og mindre smerter. 

 Andrea vant studentprisen for beste bacheloroppgave innen fysioterapi i Norge i 2019. Hun er interessert i faglige oppdateringer, og jobber for at du får tilrettelagt anbefalt evidensbasert behandling. 

 

 

Hun har publisert en artikkel i Fysioterapeuten 4/11/20:. 
«Nært, men på avstand» – En kvalitativ metasyntese om pasienters erfaring med fysioterapi via telerehabilitering

For tiden tar hun ikke mot pasienter eller enkeltpersoner, men jobber som fysisk trener for talenter i VIF håndball og har gruppetimer for Revmatikerforbundet.

Min kompetanse

01.10.2020 – dd Fysioterapeut Apexklinikken 
01.10.2020 – dd Optimal trening
14.02.2020 – 14.08.2020 Turnusfysioterapeut, Tromsø kommune
Turnusfysioterapeut ved dagrehabilitering. Arbeidet med fysioterapitjenester til hjemmeboende voksne over 18 år. Deltatt på Styrkebølgen, som innebar gruppetrening, funksjonstrening og sosial trening, to ganger ukentlig. Erfaring med oppfølging av barn på helsestasjon i løpet av perioden.
14.08.2019 – 14.02.2020 Turnusfysioterapeut, UNN Tromsø
Turnusfysioterapeut ved ortopedisk avdeling. Arbeidet med å begrunne og gjennomføre forebyggende og behandlende tiltak ved elektive og akutte operasjoner og uheldige følgetilstander. Dette gjennom informasjon, instruksjon, veiledning og trening i postoperativ fase. Deltatt på AktivA, samt hatt undervisningsansvar for kne- og hofteskole. Hatt polikliniske kontroller av kne, skulder og hofte.
01.01.2019 – 30.03.2019 Turnusfysioterapeut Spesialistklinikken AS. Kjennskap til ultralyd som diagnostiseringsverktøy, trykkbølge, ultralydveiledet dryneedling og injeksjoner.
2018 – 2019 Assistent deltid, Uloba
Assistert jente med nedsatt funksjonsevne dagligdagse gjøremål.
2017 – 2019 Pleiepersonell, Hjemmetjenesten Harstad
Praktisk bistand, pleie og stell. Jobbet 100 % stilling sommer 2017, 2018 og 2019, ellers i ferier.
2017 – 2018 Pleiepersonell, Hjemmetjenesten Heracleum Tromsø
Praktisk bistand, pleie og stell.

UTDANNING
2016 – 2019 Bachelor i fysioterapi, Universitetet i Tromsø (UiT)
2013 – 2016 Studiespesialiserende, Heggen videregående skole

KURS
22.04.2020 ‑ 22.04.2020 Nettbasert introduksjonskurs for fysioterapeuter i arbeid med barn og unge, Norsk fysioterapiforbud
25.03.2020 ‑ 25.03.2020 Grunnkurs i hjelpemiddelformidling, NAV hjelpemiddelsentral
24.03.2020 ‑ 24.03.2020 Godkjenningskurs elektrisk rullestol, NAV hjelpemiddelsentral
24.03.2020 ‑ 24.03.2020 Godkjenningskurs bestillingsordningen, NAV hjelpemiddelsentral
18.03.2020 ‑ 23.03.2020 Kunnskapsbasert habilitering modul 1-3, Regionalt kunnskapssenter for habilitering Midt-Norge
16.03.2020 ‑ 16.03.2020 Nettkurs i hjerte- og lungefysiologi, OsloMet
16.09.2019 ‑ 16.09.2019 Gatetraining seminar, Senter for mestring og rehabilitering AS
10.01.2019 ‑ 10.01.2019 Det perifere nervesystemet, ved Svein Kristiansen