Skip to content
Øyvind Kvinge

Spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering

Dr. Øyvind Kvinge

Jeg er medisinsk ansvarlig på klinikken og jobber sammen med spesialistteamet for ultralyd og injeksjoner. Jeg har et overordnet medisinsk blikk på pasientens problemstilling, og bistår med diagnostisering og behandlingsforslag, eventuelt henviser til videre utredning.

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Øyvind Kvinge, medisinsk ansvarlig

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening. Ernæringsrådgiver kan bistå i forhold til ev. vektreduksjon, og kostholdsråd i forhold til revmatisk sykdom. Injeksjoner kan være hensiktsmessig. Diagnose kan stilles med Ultralyd.

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om fot- og leggsmerter

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter. Disse kan diagnostiseres og behandles her

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter


Dr. Øyvind Kvinge er spesialist i 
fysikalsk medisin og rehabilitering og har vært medisinsk ansvarlig på Apexklinikken siden 2010. Når det gis medisinsk behandling i form av injeksjoner er det hans ansvar å påse at det utføres forsvarlig behandling.

Apexklinikken - Spesialistteamet Ul og injeksjoner

Jeg er medisinsk ansvarlig i spesialistteamet

Presis injeksjonsbehandling

Hos oss settes alle injeksjoner ultralydveiledet for å sikre presis behandling. Forskning viser at selv erfarne injeksjonsterapeuter kun treffer rett sted med 50 % av sine injeksjoner dersom ultralyd ikke benyttes.

Injeksjonene settes i samarbeid med meg som er medisinsk ansvarlig på klinikken.

Vi gjør en grundig klinisk undersøkelse, ser på ditt skadeforløp og symptombilde, samt tidligere behandlinger og ultralyddiagnostikk. Alt dette vil legges til grunne for valg av behandling. I de aller fleste tilfeller ønsker man at konservativ behandling er forsøkt før en injeksjon vurderes.

 

Tryggheten på klinikken

 

Øyvind Kvinge er spesialist i ultralyddiagnostikk og har vært sensor i Sonografisk klinisk undersøkelsesteknikk muskel/skjelett siden 2013.

Han var ferdig spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering i 2003. Øyvind har jobbet som overlege ved avdeling for vurdering og opplæring på Sunnaas Sykehus HF og har fremdeles en bistilling som ansvarlig lege ved Sentral enhet Rehabilitering på Sunnaas.

 

Han var medisinsk ansvarlig ved ”Fokus på din Helse”, arbeidsrettet rehabiliterings senter i Moss fra 2008 til 2013.

I 1985 var han ferdig fysioterapeut og jobbet på Gjøvik kurbad og Jeløya kurbad til han begynte på medisinstudiet ved Odence Universitetssykehus i 1990.

Min kompetanse

  • 2013 – dd Sensor i Sonografisk klinisk undersøkelses teknikk vedrørende plager fra muskel/skjelett
  • 2012 – 2017 Medeier, Apexklinikken
  • 2010 – dd Medisinsk ansvarlig ved Apexklinikken.
  • 2008 – 2013 Medisinsk ansvarlig ved ”Fokus på din Helse”, arbeidsrettet rehabiliterings senter i Moss
  • 2007 – dd Overlege i bistilling ved Sentral enhet Rehabilitering (senere RKE) Sunnaas Sykehus HF
  • 2004 – 2008 Overlege ved avdeling for vurdering og opplæring Sunnaas Sykehus HF
  • 1985 – 1990 Fysioterapeut, Gjøvik Kurbad, Jeløy Kurbad
  • 2003 Spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering

  • 1996 Medisinstudiet, Odence Univeristetssykehus . Turnus, medisinsk,- kirurgisk avdeling samt allmenpraksis

  • 1981 – 1985 Skodsborg Fysioterapiskole

Spesialisering innenfor faget fysikalsk medisin og rehabilitering:

– Medisinsk avdeling, Danmark
– Ortopedkirurgisk avdeling, Danmark
– Ryggpoliklinikk, Sykehuset Sarpsborg
– Allmenmedisin, Sortland
– Fysikalsk medisin og rehabilitering, Sykehuset Askim + Sunnaas Sykehus HF

intervju med Dr. Øyvind kvinge

Den medisinske tryggheten på klinikken

Øyvind Kvinge er fysikalskmedisiner og medisinsk ansvarlig på Apexklinikken. Han er den som har overblikket og som de andre terapeutene benytter når det trengs kompetanse utenfor sitt eget fagfelt. Han er den medisinske tryggheten for pasientene på klinikken.

 – I de tilfellene hvor det er behov for medisinsk vurdering og eller -behandling er jeg tett på. Og selv om det dukker opp tilfeller hvor det trengs behandling andre steder tilstreber vi å sette i gang noe behandling her før vi henviser videre. I tillegg er jeg alltid involvert ved CT, MR og røntgen henvisninger og gir råd i forhold til videre behandlingsforløp. Pasientene skal føle seg trygge på at vi tar ansvar for dem, sier Øyvind.