Skip to content
Nevrolog

Helene Engstrand

En nevrolog er en lege som er spesialist i å diagnostisere og behandle sykdommer i hjernen og det øvrige nervesystem. Jeg samarbeider tett med svimmelhet- og hjernerystelsesteamet.

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Nevrolog - Apexklinikken

Jeg undersøker, diagostiserer og behandler følgende tilstander: Svimmelhet, nummenhet, hodepine/migrene, hukommelsesproblemer, forskjellige smertetilstander knyttet til nakke og rygg som skiveprolaps etc, anfallslidelser, ufrivillige bevegelser, bevegelsesforstyrrelser, tale- og svelgevansker, nerveskader, gangvansker og dobbeltsyn og tåkesyn.

Den mest vanlige hodeskaden er hjernerystelse. Det er viktig at pasienten raskt får god informasjon og riktig oppfølging for å sikre at man restitueres godt og minsker risiko for ettervirkninger. På Apexklinikken har vi to fysioterapeuter og osteopat som har spesialisert seg på hjernerystelse. De er de første i Norge som er en del av CCMI nettverket.

Les mer om hjernerystelse

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Undersøkelse og kartlegging blir gjennomført hos nevrolog eller kiropraktor. De kan henviser ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut. Ved stresshodepine suppleres ofte behandlingen med samtale hos psykolog. 

Les mer om hodepine

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, nevrolog, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor, naprapat eller osteopat, ev nevrolog. Spesialistteamet for ultralydveiledete injeksjoner kan ev sette rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Svimmelhet er en bevegelsesillusjon, som ofte gir en følelse av at rommet spinner, at man er på båt, er «ør» i hodet, eller gir en «ut av seg selv – opplevelse». Det kan også ledsages av ustøhet og kvalme.
På klinikken har vi nevrolog og et svimmelhetsteam som foretar en grundig undersøke og behandling. 

Les mer om svimmelhet

Hva er en nevrolog?

En nevrolog er en lege som er spesialist i å diagnostisere og behandle sykdommer i hjernen og det øvrige nervesystem. Nevrologen på Apexklinikken samarbeider tett med svimmelhet- og hjernerystelsesteamet.

NEVROLOGISK UNDERSØKELSE

Den nevrologiske undersøkelsen er en systematisk gjennomgang av hele nervesystemet bare ved hjelp av samtale og enkle hjelpemidler som reflekshammer og sikkerhetsnål. Ved en slik undersøkelse kan man ofte få svært mye bedre opplysninger om dysfunksjon i nervesystemet enn ved alle slags moderne høyteknologiske teknikker.

Hos meg får du raskt time, uten henvisning.

Helene jobber som nevrolog på Apexklinikken og tar imot pasienter på ettermiddager og dagtid av og til. Til daglig jobber hun på Oslo Universitetssykehus, som overlege og forsker. 

Hun var ferdig med medisinstudiet i 2007, og spesialisering i nevrologi 2022. 

Det kan være lenge å vente på å få time i det offentlige. Med time hos Helene slipper du ekstra dager med plager og uvisshet. Hun samarbeider tett med spesialistteamet i svimmelhet og hjernerystelse, og andre på klinikken.

Formålet med en nevrologisk undersøkelse er å kartlegge hvorvidt det er tegn til skade eller dysfunksjon av det perifere eller det sentrale nervesystem, og å kartlegge hvor i nervesystemet skaden eller dysfunksjonen sitter. Sykehistorien er veldig viktig i dette arbeidet, og Helene bruker gjerne lang tid på å snakke om deg og din sykehistorie for å ha et best mulig grunnlag for å stille diagnosen. Hvilke typer undersøkelser som gjøres vil være avhengig av problemstillingen og de opplysninger som er fremkommet under den innledende samtalen. Hun behandler både med og uten medisin. 

Helene vil henvise til bildediagnostikk og spesialundersøkelser der det er hensiktsmessig.

2022-09 – Nevrolog Apexklinikken
2022-08 ‑ Forsker.FORMI, nevrologisk avdeling OUS
2022-04 ‑ Overlege. Nevrologisk avdeling OUS, seksjon Ullevål
2020-01 ‑ 2020-06 Lege i spesialisering. Nevrokirurgisk avdeling Ullevål, Oslo Universitetssykehus
2018-11 ‑ 2022-04 Lege i spesialisering. Nevrologisk avdeling, Oslo Universitetssykehus
2016-02 ‑ 2018-10 Lege i spesialisering. Nevrologisk avdeling, Sykehuset Telemark
2015-09 ‑ 2016-02 Turnuslege. Nome legesenter, Nome kommune
2014-08 ‑ 2015-08 Turnuslege. Sykehuset Telemark, Skien
2014-06 ‑ 2014-08 Lege i spesialisering, sommervikar. Sykehuset Telemark, nevrologisk avdeling
2013-06 ‑ 2013-08 Turnuslegevikar. Medisinsk avdeling, Sykehuset Telemark, Skien

2008-08 ‑ 2014-07 Medisin. Jessenius Faculty of Medicine in Martin, Slovakia