Skip to content
Julie Sofie Wichmann - Apexklinikken
Fysioterapeut

Julie Sofie Wichmann

Som tidligere danser på toppidrettsnivå har jeg et stort engasjement for aktive tiltak og trening i behandlingen. Har du muskel- og skjelettplager eller trenger hjelp med opptrening etter skade, står jeg klar til å hjelpe deg på veien mot en bedre hverdag!

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning


Jeg kan hjelpe deg med alle typer muskel- og skjelettplager!
Som tidligere individuell verdensmester og med 30 EM- og VM-medaljer i bagasjen har jeg stor interesse for idretts- og belastningsskader, samt korsryggsmerter. 

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Julie Sofie Wichmann - Apexklinikken

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon. 

Les mer om fot- og leggsmerter.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.
Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager.

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter.​ Disse kan diagnostiseres og behandles her.

Les mer om hånd- og fingerskader.

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat eller osteopat. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon.

Les mer om skuldersmerter.

Fysio-PT

Bedre helse, balanse eller prestasjon? Tren riktig med de som kan mest – på et av Oslo’s største klinikk treningsstudioer!

Hos Apexklinikken er det fysioterapeuter som tilbyr Personlig Trening. De har fokus på trening som kan hjelpe med å unngå eller å forebygge skader, opptrening etter skader, eller trening i forhold til ulike sykdommer. De samarbeider også selvfølgelig med de andre behandlerne på klinikken.

Jeg er en imøtekommende fysioterapeut

Idretts- og belastningskader samt korsryggsmerter er et stort interessefelt for meg. Jeg er tidligere danser på toppnivå med 30 medaljer fra VM og EM og har lang og god erfaring som trener i dans i store deler av Europa fra 2014 og trener på Barrys Bootcamp 2020-2022.

I tillegg har jeg praksiserfaring fra postoperativ rehabilitering på ortopedisk avdeling på AHUS (hovedsakelig hofte- og kneproteser samt hoftebrudd) og geriatriske pasienter. Under turnustjenesten har jeg tilegnet meg kunnskap både innenfor barn og unge, samt postoperativ hjerte- og lungerehabilitering på Ullevål sykehus, inkludert hjerterehabilitering fase 2a og 2b. 

Hos meg får du god tid til å fortelle om plagene dine. Etter en grundig undersøkelse tilrettelegges en optimal behandling etter dine mål og behov. 
Jeg er en imøtekommende fysioterapeut som setter dialogen med pasienten høyt. 

Ønsker du en PT som også er fysioterapeut, kan du også bestille time hos meg. I tillegg tilbyr jeg idrettsmassasje.  

August 2022 – dd Fysioterapeut Apexklinikken

Februar 2022 – august 2022 Oslo kommune: Bydel Stovner

Turnusfysioterapeut: Helsestasjon og skolehelsetjeneste

August 2021 – februar 2022 Ullevål sykehus
Turnusfysioterapeut: Medisinsk klinikk (hjerte/thorax)

Januar 2016 – dags dato Danseklubben Studio 1 Hovedtrener

Januar 2020 – dags dato Danseklubben Studio 1 Medlem i Sportslig Utvalg

Januar 2014 – dags dato Freelance danselærer Underviser i dans i store deler av Europa samt klubber i Norge

Januar 2020 – januar 2022 Barry´s Bootcamp Norway AS Front Host & Entertrainer (gruppeinstruktør)

September 2017 – juli 2018 Apotek 1 Gruppen Resepsjonssekretær

August 2018 – juni 2021 Bachelor i fysioterapi, Oslo Metropolitan University 

2021 Trener 2 Trener-utdanning i regi av NIF og Norges Danseforbund.

2020 Trener 1 Trener-utdanning i regi av NIF og Norges Danseforbund.

August 2014 – juni 2017 Lørenskog videregående skole Idrettsfag: toppidrett individuell

Februar 2021 – dags dato Ambassadør for Johaug

August 2020 – dags dato Ambassadør for Vitamin Well

Desember 2020 – januar 2022 Medlem i IDO Dancers Commission 1 av 6 representanter på verdensbasis.Medlemmene i utvalget fungerer som dansernes representanter i IDO
(International Dance Organization)

Januar 2018 – mars 2021 Dansernes representant i styret i
Danseklubben Studio 1

2018 Årets danser – Dance Awards i regi av NIF og Norges Danseforbund

2019 Olympiatoppen Utviklingsstipendutøver

2017-2019 Elite-utøver tilknyttet til Olympiatoppen

2018 + 2019 Sparebank 1 Østlandet Talentstipend

2014-2019 Rælingen kommunes kulturstipend x 3

2012 – 2019 30 internasjonale medaljer i EM og VM i Disco og Performing Arts, samt
en rekke NM-medaljer