Skip to content
Kari Dahl Gullikstad
Helsecoach | Sertifisert mindfulness instruktør | Massasje | Kommunikasjon/Webredaktør

Kari Dahl Gullikstad


Jeg har bakgrunn fra næringslivet og det var sykdom på grunn av kronisk stress som førte meg til Helsecoachutdannelsen. Nå har jeg jobbet i snart 10 år med samtale, veiledning, avspennende massasje og mindfulness for å hjelpe mennesker med stresshåndtering, og jeg ser at det virker!

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Målet med helsecoaching er bedre fysisk og mental helse. Kari jobber i hovedsak med stresshåndtering – mindfulness trening, coaching/samtale og avspennende massasje. Hun jobber både forebyggende og med de som har blitt syke av stress. Hun har god erfaring med Raskere Tilbake prosesser da hun jobbet 3 år i et tverrfaglig NAV tiltak klinikken hadde det utøvende ansvaret for. Det var over 250 deltakere med sammensatte lidelser i prosjektet, som hun jobbet i prosess med enkeltvis.
Kari er en del av Kvinnehelseteamet på klinikken, og er spesielt opptatt av plager i forbindelse med overgangsalderen.

Instagram: karidahlgullikstad
Facebook: Modenkvinnehelse

Søvnproblemer er en vanlig konsekvens av kronisk stress. Kronisk stress gir en ubalanse i hormon- og nervesystemet og fører til dårlig livskvalitet og helseproblemer.Veldig ofte kan bevisstgjøring, enkle tips og verktøy (stresshåndtering/mindfulness trening) være til stor hjelp, gjerne sammen med samtale/psykoterapi.

Les mer om stress og søvnproblemer

Utbrenthet kjennetegnes ved en følelse av tomhet, kraftløshet og trøtthet som varer over tid. De enkleste hverdagsgjøremålene blir tunge, og sosiale aktiviteter et ork.  Årsaken er ofte sammensatt så det anbefales en kombinasjon av psykolog, helsecoach og fysioterapeut/andre terapeuter.  

Les mer om utbrenthet eller møtt veggen.

Angst er en reaksjon på en situasjon som vi tolker som farlig eller truende, men som ikke nødvendigvis er det. Depresjon er en psykisk lidelse preget av senket stemningsleie med en viss varighet. 
Samtaleterapi, gjerne sammen med mestringsstrategier (angst) har vist seg å ha god effekt ved mild til moderat tilfelle.

Les mer om angst og depresjon.

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Undersøkelse og kartlegging blir gjennomført hos kiropraktor eller manuellterapeut. De henviser også ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut. Ved stresshodepine suppleres ofte behandlingen med stresshåndtering hos helsecoach og samtale hos psykolog.

Les mer om hodepine

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

Her og nå

Mindfulness

Mindfulness betyr to be aware, å ha oppmerksomt nærvær. Å være i kontakt med det som er, her og nå. Mindfulness er en måte å leve på, som krever trening. Treningen påvirker sinnstilstanden.

BEDRE HELSE

Mindfulness trening er bevist fører til bedre helse, mindre stress, utvikling av emosjonell intelligens (EQ), økt livskvalitet og bedre selvfølelse. I dag anvendes mindfulness i klinisk praksis både kronisk tretthetssyndrom, angstlidelser og generell smertelindring og stressreduksjon.

Fornøyde kunder betyr alt

Hvis kundene er fornøyde, er vi fornøyde. Ingen kunde skal gå ut døren før vi har gjort vårt for at  kunden er et skritt nærmere bedre livskvalitet.

Nyttige verktøy

Av alle de behandlingsformene jeg har vært med på - bl.a. lege, psykolog, PT - er det de knaggene og verktøyene jeg fikk hos Kari jeg bruker i vanskelige tider. Lydfilene er så effektive, og det å høre stemmen til Kari gjør at jeg kommer tilbake til det trygge rommet vi hadde i timene. Enkle forståelige knagger som å 'lytte til kroppen' og 'gjøre en ting ad gangen, sakte', gjør også en stor forskjell. Tusen takk, Kari! Kvinne, 40 år.

Anbefales på det varmeste

I et hav av ulike terapiformer har jeg endelig funnet noe som passer for meg, kombinasjonen av massasje og mindfullness. Jeg tror de fleste trenger dette i en stresset hverdag med familie og jobb. Det handler om å forstå hvordan kroppen skal beholde roen, også i hverdagen. Takk Kari! Kvinne, 36 år.

Min hverdag er betydelig forbedret

Etter en periode med hektiske og lange arbeidsdager var kropp og sinn påvirket negativt av alt stresset uten at jeg hadde sett det underveis. Jeg følte meg fastlåst uten å vite hvordan jeg skulle forbedre situasjonen. Fra første samtale med Kari har jeg opplevd små, men viktige gjennombrudd som har gjort meg i stand til å ta bedre vare på meg selv. Ved hjelp av ansvarlig egoisme kjenner jeg etter hva som er bra for meg, min kropp og mitt sinn, og hva som ikke er det, og handler ut fra det. Jeg kan takke Kari for å ha gitt meg hjelpemidler for å bedre min hverdag betraktelig. Kvinne, 26 år

Etter timene vil du kjenne hvor godt det er å ha ro i kroppen

Kari er veldig opptatt av hvordan kropp og sinn henger sammen. Hun prøver å leve som hun lærer bort, og er bevisst på å være tilstede.

I timene med Kari vil du via avspenning, mindfulness trening (meditasjon, body scanning) og samtale/coaching få noen gode verktøy til å takle utfordringer, enkle hverdagsutfordringer til større livsutfordringer, slik at du vil oppleve mindre stress og få bedre helse.

Du vil også få konkret hjelp til å prioritere og organisere hverdagen så det blir bedre balanse og mindre stress.

Mindfulness trening (spesielt kroppsskanning) har vist seg å ha veldig god påvirkning på søvnen. Du vil få med deg lydfiler slik at du kan trene på øvelsene selv. Veldig mange opplever at timene setter i gang gode prosesser som både gir økt livsglede og livskraft.

Kari er en del av det tverrfaglige teamet på klinikken som jobber med Privat Raskere Tilbake/sammensatte problemstillinger som utbrenthet/møtt veggen, diffuse smerter og stress-og søvnproblemer. Hun er også en del av Kvinnehelseteamet og er spesielt opptatt av Moden kvinnehelse og overgangsplager.

Hun holder også kurs i Stresshåndtering og Mindfulness.

Kari er utdannet Helsecoach MNFF (Diplomert Friskvernskonsulent) fra Axelssons Body Work School og Sertifisert Mindfulness instruktør fra SCAT (Scandinavian centre of awareness training

2012 – dd Helsecoach på Apexklinikken
2021 – dd Kommunikasjon/webredaktør på Apexklinikken
2012 – 2021 Ass. daglig leder Apexklinikken
2015 – 2016 Massør, Vika kiropraktorklinikk
2012 – dd Styremedlem NFF, Styreleder fra 2018
2011 – 2012 Veileder, Ditt pusterom
2011 – 2012 Daglig leder,Onlysocks
1998 – 2012 Rådgiver/tekstforfatter reklamebyråtjenester eget selskap
1997 – 1998 Innleid konsulent i Bladcentralen
1996 – 1997 Rådgiver Huset Mercatum
1986 – 1996 Markedskonsulent/avdelingsleder markedsavdelingen Bladcentralen

2013 – dd. Sertifisert Mindfulness instruktør, SCAT
2010 – 2011 Helsecoach MNNF/Friskvernskonsulent Axelsons Body Work School
1983 – 1986 Diplom Markedsøkonom, Norges Markedshøyskole/BI

2019 Den store kuledagen, Rikshospitalet
2015 Kurs i behandling av utmattelsessyndrom i regi av NAV
2015 Kurs i behandling av sosial angst i regi av NAV
2014 Kurs i kognitiv terapi, i regi av NAV
2012 Soneterapi grunnkurs, Axelsons Body Work School
2012 Diplomerad Kostrådgiver, Axelsons Body Work School
2009 Introduksjonskurs Rosenterapi, Axelsons Body Work School

2020 Å finne roen i koronaens tid
2019 Burn-out generasjonen. Debattinnlegg Dagsavisen
2019 God, raus sommer
2019 Stressfri jul
2018 Fotoutstilling: Beginners Mind – langs Akerselva. 1.juni – 28.juli 2018, Sagene Samfunnshus. beginnersmind.no
2018 Intervju i Sagene Avis i forbindelse med utstillingen: Skru av autopiloten, se og finn nye perler.
2018 Egen nettside rettet mot bedriftsmarkedet: Friskemedarbeidere.no
2018 Intervju i Bryn Helsfyr samarbeidet: Forlenger leieavtalen og utvider helsetilbudet på Helsfyr
2017 Vi trenger menneskemøtene! Debattinnlegg Dagsavisen
2017 Helse i hver omfavnelse. Klem til! Intervju med Kari i ukebladet Hjemmet
2017 Sykmeldt, gratulerer! Debattinlegg Dagsavisen
2017 Mindfulness er bra for eldre!
2016 Få ned sykefraværet. Intervju med meg i bryn/helsfyr samarbeidet
2016 Søvn – viktig for et godt liv
2014 Stress – konsekvenser for hjernen.
2013 Mindfulness – målbare positive endringer i genen og hjernen.
2013 Mindfulness, oppdag verden og hverandre på nytt. Intervju i alternativ.no
2012 Stress, hva er det?
2011 Forfatter av boken: Saudade. Lengsel. Historier fra et møte med Brasil.
2011 Maleriutstilling: Saudade. Lengsel. Gamlebyen.