Skip to content
Kjetil Nord-Varhaug
Spesialist i muskel og skjelett ultralyd | Leder spesialistteam ultralydveiledet injeksjonsterapi | Fysioterapeut | Daglig leder

Kjetil Nord-Varhaug

Jeg er daglig leder og innehaver av Apexklinikken. Har du et vanskelig case som ingen finner ut av? Da kan det hende at jeg kan hjelpe deg! Jeg har lang erfaring i second opinion case. Som leder i teamet er det jeg som jobber med de nyeste injeksjonsformene som rygginjeksjoner, proloterapi og botoxinjeksjoner. Injeksjonene settes i samarbeid med fysikalsk medisiner som er medisinsk ansvarlig på klinikken.

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Apexklinikken | Undersøkelse

Han er alltid i forkant av mulighetene og baner vei for hva som er mulig å få til innen privat fysioterapi – både behandlingstyper og samarbeidsformer. Han er levende opptatt av faget sitt!

Kjetil er leder i spesialistteamet er det han som jobber med de nyeste injeksjonsformene som rygginjeksjoner, proloterapi og botoxinjeksjoner. Injeksjonene settes i samarbeid med medisinsk ansvarlig på klinikken, fysikalsk medisiner Dr. Øyvind Kvinge.

Instagram: apexkjetil

Kjetil snakker om bruk av ultralyd i podcasten VONDT

To artikler i VG+ om Slipping Rib og diagnose satt på Apexklinikken hos Kjetil:
Slipping rib diagnose har gitt smertepasient nytt håp (Artikkel på Apexklinikken sin nettside om artikkelen i VG+)

Enkelt inngrep ga Thomas livet tilbake (VG+)

 

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening. Ernæringsrådgiver kan bistå i forhold til ev. vektreduksjon, og kostholdsråd i forhold til revmatisk sykdom. Injeksjoner kan være hensiktsmessig. Diagnose kan stilles med Ultralyd.

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon. 

Les mer om fot- og leggsmerter.

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.
Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat eller osteopat. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter.​ Disse kan diagnostiseres og behandles her.

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon.

Les mer om skuldersmerter.

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Undersøkelse og kartlegging blir gjennomført hos kiropraktor eller manuellterapeut. De henviser også ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Ved hjernerystelse gjøres undersøkelsen hos svimmelhetsspesialist. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut. Ved stresshodepine suppleres ofte behandlingen med stresshåndtering hos helsecoach og samtale hos psykolog. 

Les mer om hodepine

Apexklinikken - Spesialistteamet Ul og injeksjoner

Jeg er leder av spesialistteamet

Presis injeksjonsbehandling

Jeg er leder av klinikkens spesialistteam i ultralyddiagnostikk og injeksjoner, og er den på klinikken som jobber med de nyeste injeksjonsformene som nerverotinjeksjoner, PRP og proloterapi. Injeksjonene settes i samarbeid med medisinsk ansvarlig på klinikken, fysikalsk medisiner Dr. Øyvind Kvinge.

Hos oss settes alle injeksjoner ultralydveiledet for å sikre presis behandling. Forskning viser at selv erfarne injeksjonsterapeuter kun treffer rett sted med 50 % av sine injeksjoner dersom ultralyd ikke benyttes.

Jeg gjør en grundig klinisk undersøkelse, ser på ditt skadeforløp og symptombilde, samt tidligere behandlinger og ultralyddiagnostikk. Alt dette vil legges til grunne for valg av behandling. I de aller fleste tilfeller ønsker man at konservativ behandling er forsøkt før en injeksjon vurderes.

 

nerverotplager

Rygg
injeksjoner

Injeksjonsbehandling gir rask og effektiv og i mange tilfeller varig smertelindring. Slike rygginjeksjoner kan f eks være sacral epidural som brukes for nerverot plager fra ryggen.

Mange pasienter lider av kroniske og sterke ryggsmerter. Der hvor mer konservative metoder som fysikalsk behandling ikke gir ønsket smertelindring kan visse typer medikamenter settes som injeksjon mot det smertefulle området i ryggen i håp om at det kan føre til en mer presis diagnostisk og/eller terapeutisk effekt. Dette kan være kortison og eller bedøvelse.

Fornøyde kunder betyr alt

Hvis kundene er fornøyde, er vi fornøyde. Ingen kunde skal gå ut døren før vi har gjort vårt for at  kunden er et skritt nærmere bedre livskvalitet.

Ble tatt på alvor

Jeg hadde store smerter i setet/hoften og hadde vært hos både fysioterapeut og kiropraktor uten hell. MR påviste en slimposebetennelse og jeg fikk to kortisoninjeksjoner av fastlegen, men heller ikke dette ga smertelette. Etter 2 år med div behandlinger ga jeg nesten opp. Etter en time hos Kjetil Nord-Varhaug begynte oppturen. Kjetil ga ikke opp, han ville hjelpe meg videre, jeg ble tatt på alvor for første gang! Det endte tilslutt med at jeg ble henvist til Volvat og ortoped Tom Henry Sundøen. Han utførte en hofteskopi, og resultatet var fullstendig smertelette. Takk Kjetil – helten min! Kvinne, 68 år.

Tenker utenfor boksen

Dypt imponert over Apexklinikken generelt og Kjetil Nord-Varhaug spesielt! Da resten av helse-Norge sviktet, både når det gjaldt riktig diagnose og behandling, var Apex de eneste som viste seg i stand til å tenke litt utenfor boksen, følge opp og til slutt få meg på beina igjen etter lang tid. Takk! RKV

90% bedre over natten

Venstre skulder ble kraftig forslått etter et fall for 5-6 år siden.Det ble henvisning til MR som konkluderte med en avslitt muskel/sene som neppe lot seg reparere med kirurgi. Jeg ble henvist til fysioterapi, men etter 9 behandlinger uten fremgang fikk jeg nyss om Apexklinikken. Flere kortisoninjeksjoner ble satt over en lengre periode og jeg ble smertefri. Etter ulike råd og treningstiltak gjennom mer enn 7 måneder fremstår behandlingen hos Kjetil og Øyvind som rene underet, jeg er 90 % bedre og det praktisk talt «over natten». Hjertelig takk! Mann 73 år.

Hos meg får du en erfaren spesialist

I tillegg til egen praksis på Apexklinikken, underviser Kjetil i diagnostisk ultralyd for leger, manuellterapeuter, kiropraktorer og fysioterapeuter i Norge, Danmark og England. Han har også vært eksamenssensor ved Høgskolen i Buskerud i anatomi, fysiologi, patologi og ernæring
Kjetil har gjennom sin praksis etablert et bredt kontaktnett av fastleger, spesialister, kiropraktorer, naprapater, manuellterapeuter og  andre fysioterapeuter. Dette er noe som kommer pasientene til gode. Rask og presis diagnostikk samt riktig behandling er avgjørende for resultatet.

1999-2002: Forsvaret
Førstegangstjeneste (Skjold Garnison 1999)
Soldat KFOR III (Kosovo 2000-2001)
Soldat KFOR IV (Kosovo 2001-2002)
2002-2003: SATS Hauketo
2002-2008: SATS Kampen
2005-2006: SPENST Larvik
2003-2005: Aktin Trening
2005-dd: Fysioterapeut og daglig leder av Apexklinikken

Norges idrettshøgskole – Treningsveileder
Norges idrettshøgskole – Personlig trener
Høgskolen i Oslo – Fysioterapeut – Bsc
PFF – Spesialist i Muskel og Skjelett Ultralyd
The Society of Musculoskeletal Medicine – Diploma of Injection Therapy

Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 1 – Basic – Kne, ankel og fot
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 2 – Basic – Skulder, albue og hånd
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 3 – Basic – Hofte, mage og rygg
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Level 2 – Advanced 2010 – Skulder og kne
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Level 2 – Advanced 2011 – Kne og hofte
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Level 2 – Advanced 2012 – Kne og skulder
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Level 2 – Advanced 2012 – Hofte og kne
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 4 – Advanced – Ankel og fot
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 5 – Advanced – Kne
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 6 – Advanced – Skulder
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 7 – Advanced – Albue
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 8 – Advanced – Hånd og håndledd
Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 9 – Advanced – Hofte
Muskel/skjelett Ultralydskanning – FMU – Advanced 2013 – kne
Focused Msk Course – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Masterclass 1 – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Masterclass 2 – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Masterclass 3 – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Masterclass 4 – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Masterclass 5 – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Masterclass 6 – Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University)
Ultrasound guided pain management procedures – International School of Ultrasound in Pain Management – Innsbruck, Austria – 2014
High resolution ultrasound of the extremities – Shoulder and hip – International School of Musculoskeletal Ultrasound – Genoa , Italy – 2014
Sono MSK – Muskel og skjelett Ultralyd – FUA – Oppdalsuka – 2015
Sono MSK – Muskel og skjelett Ultralyd – FUA – Oppdalsuka – 2016
MSK Imaging in Sports Medicine – Level 1 – SMUG – London – 2016
MSK Imaging in Sports Medicine – Level 2 – SMUG – London – 2016
Ortopedisk medisin modul 1a Skulder
Ortopedisk medisin modul 1b Lumbalcolumna
Ortopedisk medisin modul 2a Albu og hånd
Ortopedisk medisin modul 2b Cervikalcolumna og legg
Ortopedisk medisin modul 3a Ankel – fot og thoracalcolumna
Ortopedisk medisin modul 3b Hofte og kne
Ortopedisk medisin modul 5a Thorakal- og lumbalcolumna
Ortopedisk medisin modul 6a Hofte og glutealregion
Ortopedisk medisin modul 6b Legg, fot og ankel
Ortopedisk medisin – Anatomi, disseksjon og injeksjonsbehandling
Ortopedisk medisin for leger – Anatomi og injeksjonsbehandling skulder
Diploma in Theory and Practice of Injection Therapy – Unit 1 – SOMM
Diploma in Theory and Practice of Injection Therapy – Unit 2 – SOMM
ESWT – ATRAD certification course
ESWT – The Extracorporeal Shock Wave Therapy in theory and practice
Kinesio Teiping – Trinn 1 Basic
Kinesio Teiping – Trinn 2 Advanced
Senepatologikurs – prof. Henning Langberg
Redcord SET – Grunnkurs
Medisinsk treningsterapi – Grunnkurs (MTT)
Triggerpunkt/smertebehandling med nåler – Grunnkurs (IMS)
Sertifisert foredragsholder – Kost og ernæring i balanse (Dr. Fedon Lindberg)
Antidoping sertifikat v/ Antidoping Norge
Finsole trinn 1 – Undersøkelse og behandling av fot og fotrelaterte problemstillinger
TOEFL® English writing og reading skills. Score: High 108/120

Nordisk Hud & Spa Akademi (Høgskolen i Buskerud) 2004 – 2012

Lærer klassisk massasje
Lærer anatomi og fysiologi
Lærer patologi
Lærer ernæring
Høgskolen i Buskerud 2009 – 2012

Sensor anatomi/fysiologi eksamen
Sensor patologi eksamen
Sensor ernæringseksamen
Private fysioterapeuters forbund (PFF) 2010 – t.d.d

Videreutdanning i ultralyddiagnostikk for fysioterapeuter

Modul 1 – kne, ankel, fot
Modul 2 – skulder, albue, hånd
Modul 3 – hofte, rygg, mage
Modul 4 – ankel og fot
Modul 5 – kne
Modul 6 – skulder
Modul 7 – albue
Modul 8 – hånd og håndledd
Modul 9 – hofte
Leder av spesialistkomitèen i ultralyd
Eksamensleder ultralyddiagnostikk
PFF informasjonsforedrag – for turnuskandidater
Centre for Ultrasound Studies (AECC – Bournemouth University) 2011 – 2012

Veileder/underviser ved ultralyd masterclasser
Praksis veileder
Foreningen for Ultralyd i Allmennpraksis (FUA) 2014 – t.d.d.

Veileder/underviser ved MSK kurs

2006 Tema: Kneskader – Sundvolden – 17 timer
2007 Tema: Funksjonell anatomi og nakke -Sundvolden – 17 timer
2008 Tema: Trening og ernæring – Sundvolden – 17 timer
2009 Tema: Smerteforståelse – Sundvolden – 17 timer
2010 Tema: Rygg – Sundvolden – 17 timer
2011 Tema: Hodepine og svimmelhet – Sundvolden – 17 timer
2012 Tema: Diagnostikk og behandling, nye metoder og forskning – 17 timer
2013 Tema: Diagnostikk og behandling Lumbalcolumna – Thon Gardermoen – 17 timer
2014 Tema: Det store bildet – Sundvolden – 17 timer
2015 Tema: Bevegelse, smertebehandling og rehabilitering av idrettsutøveren – 17 timer
2016 Tema: Skulder – Thon Vika Artium – 14 timer.
2017 Tema: Hofte og bekken – Hotel Bristol – 14 timer