Skip to content

Redcord trening

Unik og effektiv trening

Redcord slyngetrening er en unik og effektiv form for funksjonell trening i ustabile slynger med kroppen som motvekt. Dette gir gode resultater for alle som vil forbygge skade, motvirke smerte eller yte mer. Redcord passer for alle, uansett alder, nivå og fysisk form.

Smertefri trening

Det trenes alltid med kroppsvektbærende øvelser og vi finner alltid en posisjon å trene i hvor du ikke har smerter. Når du trener med kroppsvektbærende øvelser vil du få en kompakt beskyttelse rundt leddet som er smertepreget. Dette fordi man da kobler på muskulaturen på alle sider av leddet. Dette er også grunnen til at smertene minsker eller ikke oppstår i det hele tatt. De smertefulle musklene blir avlastet!

Forebyggende, rehabiliterende og funksjonsforbedrende trening

Slyngetrening kan være med å forebygge muskel – og skjelettplager som f.eks. stive skuldre, hofteplager og ryggsmerter. Treningsmetoden blir i dag brukt til alt fra rehabilitering på sykehus til skadeforebygging i toppidrettsmiljøer, og består av øvelser i slynger for å bedre muskelsamspill og trene opp svak muskulatur. Redcord trener hele kroppen med få og enkle øvelser. Det er lett å tilpasse øvelsene til ulike treningsnivå. Slyngetrening er skånsomt og effektivt fordi kroppen responderer funksjonelt. 

Idrett og konkurranse

Funksjonell trening i Redcord slynger består av tredimensjonale øvelser og har en høy overføringsverdi til idrett og konkurranse. Øvelsene forbedrer styrke, muskelutholdenhet, balanse, koordinasjon og stabilitet. Forskning viser at slyngetrening i Redcord øker prestasjoner i idrett mer enn ved tradisjonell styrketrening. Fordi slyngetrening fokuserer på muskelsamspill og aktiverer flere muskelgrupper i en og samme øvelse, er treningen i tillegg svært tidseffektiv. 

Weak links

Mange sliter med skader og smerter som kommer av overarbeidet muskulatur og svakheter i muskelsamspillet, også kalt Weak Links. Dette ser vi både hos idrettsutøvere med ineffektiv kraftutvikling, mosjonister med belastningsskader og arbeidstakere med vonde rygger og stive skuldre. En kartleggingstime kan avdekke svakheter og være et godt grunnlag for å styrke svake punkter

Før og under svangerskapet

Et svangerskap øker kravene til muskelsamspillet i hofte og bekken. Redcord veileder og hjelper deg til trening som er bra for hele kroppen, både før og etter en fødsel. Slik får du et sunt svangerskap og en fin barseltid. Slyngetreningen forebygger og reduserer bekkenplager og ryggplager, bedrer stabiliteten og øk bevegeligheten i bekkenet og styrker armer og skuldre før barnet kommer.

Forskning viser gode resultater

Redcord er en behandlingsform og treningsform som bygger på vitenskapelige studier og har dokumentert effekt på muskel- og skjelettplager som for eksempel rygg- og nakkeplager. Redcord har individuell tilpasning og kan vise til rask effekt for pasienter i alle aldre, samt meget gode resultater i trening for mosjonister så vel som toppidrettsutøvere.