Helsecoach

Helsecoach

Bedre fysisk og mental helse

En helsecoach bistår individer med å forstå og forholde seg til egen helsetilstand, og motivere for aktiv handling og livsstilsendring. Målet er bedre fysisk og mental helse. Metoden fokuserer på helse, livsstil og frisklivscoaching og bruker helsefremmende selvhjelpsverktøy.

Positivt menneskesyn

Coachen arbeider gjerne en-til-en, og baserer veiledningen på et positivt menneskesyn hvor hvert enkelt individ har alle de ressurser, muligheter og svar som skal til for å utvikle seg, vokse og nå sine drømmer og mål. Coachen behandler ikke, men viser vei. Og går selv foran som en god rollemodell med sunne, friske helsevaner.

Helsecoach MNFF

Det er flere utdannelser som gir tittelen denne tittelen. Vår helsecoach er utdannet ved Axelssons Body Work School og har tittelen Helsecoach MNFF (tidligere friskvernskonsulent). Helsecoach MNFF er underlagt loven om alternativ behandling og er et supplement til autorisert helsepersonell.

Stresshåndtering

Utdannelsen omhandler bl.a. stresshåndtering/individ-og gruppeutvikling/kommunikologi, coaching/friskvernspedagogikk, klassisk massasje, anatomi, fysiologi, treningslære, yoga og meditasjon, kosthold og ernæring, ergonomi i arbeidsmiljøet og komplementær og alternativ medisin.

Det er mange måter en helsecoach kan hjelpe og bistå i helseforbedringsprosesser, felles er en helhetlig tilnærming. Vår helsecoach er mindfulnessinstruktør, og jobber i hovedsak med stresshåndtering. Timene tilpasses hver enkelt og kan inneholde avspenning, antistressmassasje, mindfulness trening (meditasjon og kroppsskanning inkl lydfiler) og samtale/coaching. Timene kan sette i gang gode prosesser som både gir mer  livsglede og livskraft.

Mindfulness er trening på å være emosjonelt tilstede, og har vist seg å være svært virkningsfult for å redusere stress, gi bedre søvn, redusere smerte. Mindfulness benyttes i dag i klinisk praksis både for depresjon, kronisk tretthetssymdrom, kreftpasienter og angstlidelser.

© Kopirett - apex@web | Nettstedet er utviklet av Din Digitale Butler - www.dindigitalebutler.no