Skip to content
Helsecoach | Apexklinikken

Helsecoach

En helsecoach bistår individer med å forstå og forholde seg til egen helsetilstand, og motivere for aktiv handling og livsstilsendring. Målet er bedre fysisk og mental helse. Metoden fokuserer på helse, livsstil og frisklivscoaching og bruker helsefremmende selvhjelpsverktøy.

Positivt menneskesyn

Coachen arbeider gjerne en-til-en, og baserer veiledningen på et positivt menneskesyn hvor hvert enkelt individ har alle de ressurser, muligheter og svar som skal til for å utvikle seg, vokse og nå sine drømmer og mål. Coachen behandler ikke, men viser vei. Og går selv foran som en god rollemodell med sunne, friske helsevaner.

Helsecoach MNHF

Det er flere utdannelser som gir tittelen denne tittelen. Vår helsecoach er utdannet ved Axelssons Body Work School, har tittelen Helsecoach MNHF (tidligere friskvernskonsulent), er underlagt loven om alternativ behandling og er et supplement til autorisert helsepersonell.

Utdannelsen omhandler bl.a. stresshåndtering/individ-og gruppeutvikling/kommunikologi, coaching/friskvernspedagogikk, klassisk massasje, anatomi, fysiologi, treningslære, yoga og meditasjon, kosthold og ernæring, ergonomi i arbeidsmiljøet og komplementær og alternativ medisin.

Stresshåndtering

Det er mange måter en helsecoach kan hjelpe og bistå i helseforbedringsprosesser, felles er en helhetlig tilnærming. Vår helsecoach, Kari Dahl Gullikstad, er også mindfulnessinstruktør, og jobber i hovedsak med stresshåndtering. Timene tilpasses hver enkelt og kan inneholde avspenning, antistressmassasje, mindfulness trening (meditasjon og kroppsskanning inkl lydfiler) og samtale/coaching. Timene kan sette i gang gode prosesser som både gir mer  livsglede og livskraft.

Mindfulness

Mindfulness er trening på å være emosjonelt tilstede, og har vist seg å være svært virkningsfult for å gi bedre helse. Regelmessig mindfulness trening reduserer stress, gir bedre søvn, reduserer smerte, gir bedre EQ, øker livskvaliteten og gir bedre selvfølelse. Mindfulness benyttes i dag i klinisk praksis både for depresjon, kronisk tretthetssyndrom, kreftpasienter og angstlidelser.