Kiropraktor

Kiropraktor

Kiropraktikk omhandler diagnostisering, behandling og forebygging av plager i nerve-, muskel – og skjelettsystemet. Kiropraktorer er offentlig godkjent  (autorisert) helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandleransvar.

Kiropraktorer fungerer som primærkontakter i førstelinjetjenesten med spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Som pasient kan du komme direkte uten legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging av dine muskel- og skjelettplager.

Behandlingen omfatter en rekke ulike metoder tilpasset pasientens behov. Selv om mange forbinder kiropraktikk med rygg og nakke, er plager som hodepine/migrene/svimmelhet og smerter i bekken, samt arm og ben også svært vanlige årsaker til å oppsøke kiropraktor. Vår kiropraktor samarbeider tett med de andre faggruppene på klinikken.

Visste du at kiropraktoren:

  • Har 6 års universitetsutdannelse og turnustjeneste?
  • Har henvisningsrett til legespesialist, fysioterapi og bildediagnostiske undersøkelser som røntgen, MR og CT i lik grad som din fastlege når det gjelder lidelser i nerve, muskel – og skjelettsystemet?
  • Kan sykemelde pasienter i opptil 12 uker?