Skip to content

Massasje

Massasje fremmer helse og velvære og har en avspennende effekt. Det har røtter langt tilbake i tid, og regnes som verdens eldste behandlingsformer. Massasje øker blodsirkulasjonen, som har en nøkkelrolle for alle kroppens funksjoner.

Cellene får økt tilgang til næring, oksygen og hormoner, og avfallsstoffene sirkuleres fortere ut av kroppen. Musklene blir smidige og mer elastiske, og lymfesirkulasjonen økes.

Massasje styrker også immunforsvaret. Det påvirker den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet, og ‘lykkehormonet’ oxytocin frisettes. Oxytocin gir ro, lavere blodtrykk og reduserer stress (kortisolnivået senkes).

Hos oss er det fysioterapeutene som tilbyr egne massasjetimer.

Klassisk massasje

Denne formen benyttes for å redusere smerte og muskelspenninger, stimulerer blod- og lymfesirkulasjonen, regulerer hormonbalansen og reduserer stress.

Idrettsmassasje

Denne massasjeformen benyttes for å løsne opp spent og øm muskulatur. Idrettsmassasje benyttes om du ønsker og tåler en dypere massasje, og gjerne før eller etter en stor fysisk påkjenning, f.eks. en konkurranse. 

Massasje kan redusere restitusjonstid og forebygge skader i muskulaturen. Idrettsmassasje bygger på klassisk massasje, men det brukes ofte mer kraft og intensitet.

Våre terapeuter vil alltid tilpasse massasje ut i fra dine behov og eventuelle plager.