Skip to content

Test- og treningstilbud

Vi har en innholdsrik treningssal med både maskiner for styrke og kondisjon, frivekter, knebøy stativ med vektskiver, kettlebells og slynger. Hos oss er det fysioterapeutene som er personlige trenere.

Kunnskap om funksjonsnedsettelse, smerte og sykdom

Hos oss er alle de som er PT/Personlige trenere fysioterapeuter. De har kunnskap om hva som skal til for å kunne trene riktig, og hva som er best rehabilitering.   

Det er ingen bindingstid for medlemskapet og det er heller ingen innmeldingsavgift. Du kan trene hos oss for 250 kr i måneden. Det er garderober med låsbare skap og dusjer tilgjengelig på klinikken.

MELD DEG INN I DAG!

BESTILL TIME TIL PERSONLIG TRENER

BESTILL TIME TIL TESTLAB

CPET - avansert hjerte- og lungetest

Apexklinikken er en av få klinikker som nå kan tilby CPET! Testen kartlegger fysiologisk respons av hjerte og lunger under fysisk aktivitet. Både lungefunksjon, blodtrykkrespons, EKG, O2-/CO2-innhold i blodet og maksimalt oksygenopptak vil bli målt. CPET blir utført av idrettslege og kan brukes både av idrettsutøvere og pasienter. Les mer om CPET.

Bestill time for CPET

Fitlight Trainer

Et helt nytt, og morsomt, treningssystem for  et system for å teste koordinasjon og reaksjonsevne!
Les mer om Fitlight Trainer

1080 Quantum Testlab

Apexklinikken er etter Olympiatoppen og Inox det tredje stedet i Norge der du kan teste og trene med 1080 Quantum, hvor vi er den første, rene helseklinikken som tar det i bruk. Dette treningsapparatet er utviklet av svenske 1080 Motion, og utviklingen av produktet startet allerede i 2005. Internasjonalt brukes det av alt fra habiliteringsklinikker til profesjonelle ishockey og fotballag samt friidrettsutøvere.

1080 Quantum er en testmaskin og treningsapparat bygget rundt robotteknologi der motstanden i apparatet bestemmes av en motor. Dette gir oss muligheten til å regulere både belastning og hastighet i de ulike fasene av en bevegelse. Mulighetene for å tilpasse treningen spesifikt til kundens behov er helt unike.

Videre viser foreløpige forskningsresultater på styrketrening meget god effekt på kortere tid sammenlignet med tradisjonell styrketrening.

Et avgjørende element for at vi valgte nettopp dette apparatet er mulighetene det gir oss vedrørende testing. Vi har nå muligheten til å dokumentere bevegelser og øvelser vi tidligere kun drømte om.

Teknologien i apparatet gir oss detaljert informasjon om blant annet kraftutvikling (force), hastighet (speed) og spenst (power) og disse kan trenes under ulike betingelser (innstillinger, belastning og hastighet).

Dette gjør det mulig å sette gode objektive mål for treningen – enten det gjelder rehabilitering etter skade eller for prestasjonsheving i idrett. Det blir lettere å få fange opp evt kapasitetsmangler samt vurdere når f. eks en spiller er klar for å returnere til normal treningshverdag eller er klarert for spill.

Det som skiller treningsapparatet fra et klassisk kabelapparat er at man kan velge ulike innstillinger på kabelen;

Normal
Eksentrisk (tyngre vekter i eksentrisk fase)
Isotonisk (konstant ytre motstand)
Isokinetisk (konstant hastighet)
Vibrasjon (25Hz)
Powertrening (No flying weight)
Konklusjonen blir at 1080 Quantum ikke bare kan gi deg mer effektiv trening, men vi som terapeuter og trenere kan bli enda mer effektive når vi nå enkelt kan dokumentere spesifikk effekt.

Vi kan finne ut hva som fungerer best for deg, samt kunne ha mer konkrete tall på ulike komponenter som vi ønsker å teste. Dette vil gi en morsom og variert trening og gi oss muligheten til oppnå det lille ekstra.

Bestill time for 1080 Quantum

Functional Movement Screening - FMS

FMS er et enkelt redskap som avdekker eventuell asymmetri mellom høyre og venstre og eventuelle svakheter i forhold til stabilisering, styrke og bevegelighet.

Den er enkel og rask og gjennomføre. Dette kan hjelpe med å kartlegge, sette opp et treningsprogram og se om treningen fungerer ved å reteste.

Testen kan utføres av alle med et normalt funksjonsnivå, kan du stå på et ben er du klar for testen!

Løpsanalyse

Fysiske-, psykiske-, taktiske- og tekniske ferdigheter danner grunnlaget for prestasjonsevnen. Løpsøkonomi blir brukt som et indirekte mål på en løpers teknikk, og en løper med god løpsøkonomi vil ha et relativt lite forbruk av oksygen på en gitt belastning.

Det finnes ingen vitenskapelig begrunnet løpsteknikk som passer for alle, men en grundig løpsteknikkanalyse kan bidra til at du blir en mer effektiv løper ved å avdekke eventuelle svakheter ved bevegelsesmønsteret.

En god løpsteknikk er også viktig for å redusere sjansen for å pådra seg skader som ofte forbindes med løping. Analysen gjennomføres på tredemølle ved ulike hastigheter hvor løperen filmes og gjennomgås av en fagperson.

Bestill time for løpsanalyse

Tanita/analyse av kroppssammensetning

Din totale vekt er ikke en klar indikator på helsestatus, fordi vekten alene ikke skiller mellom ulike typer kroppsvev. En kroppsanalysemonitor analyserer kroppsmassen ved å la små elektriske signaler passere gjennom kroppen via elektroder i hand- og fotflater.

Gjennomstrømmingsevnen til væskeinnholdet i kroppen brukes til å beregne mengden muskelmasse, fettmasse, kroppens vanninnhold, benmasse osv.

Analysen
En full analyse gjøres på under 30 sekunder og gir informasjon om blant annet:

Kroppssammensetning
Vekt
Fettmasse
Fettfri masse
Muskelmasse
BMI
Metabolsk alder
BMR (grunnforbrenningen)
Viser antall kalorier kroppen din krever for å holde i gang vitale organer

Visceralt fett:
Hvor mye fett som ligger rundt indre organer. Et godt mål på din helsestatus

Totalt vanninnhold:
Viser vekt og % vanninnhold i kroppen. Deles i intracellulært- og ekstracellulært væskenivå

Segmentanalyse
Sørger for grundig informasjon om hver arm, hvert ben og kroppsstamme. Sammenlignes med en gjennomsnittsverdi slik at du enkelt kan se hvor ditt fettnivå og muskelnivå ligger i forhold til normalen

For mest nøyaktig resultat bør testen gjennomføres tidligst tre timer etter forrige måltid og etter toalettbesøk. Testpersonen bør heller ikke ha trent i forkant. Retesting gjennomføres under samme forhold som første test, så det kan være lurt å notere seg når på døgnet testen gjøres, samt bekledning.

Bestill time for Tanita