Skip to content

Fitlight Trainer

Mobilt treningsverktøy for å trene opp reaksjonsevne, motorisk læring og koordinasjon

Mobilt treningsverktøyFitLight Trainer er et mobilt treningsverktøy bestående av et sett lamper som plasseres ut og som styres av et nettbrett. Når et eller flere lys blinker, skal utøveren reagere så hurtig hun kan og slukke lysene.

Lampene er utstyrt med sensorer i seg, og når man fører en hånd eller fot over lampen, slukkes de. Oppgaven kan gjøres spesifikk, og med ulike oppsett og et mangfold innstillinger, har man mulighet til å simulere hundrevis av situasjoner.

Respondere hurtigere og riktigere

Altså er dette et treningsystem man kan bruke for å imitere en spesifikk situasjon, som man kan repetere igjen og igjen. Resultatet av treningen er at man er bedre forberedt når man møter liknende situasjoner, enten de kommer på idrettsbanen eller i hverdagen, fordi kroppen gjennom repetisjon nå evner å respondere hurtigere og riktigere.
 
Med systemet får vi også objektive data, som forteller vi hurtig reaksjon utøveren har, og hvor lang tid utøveren bruker samlet på oppgaven. Det trenger heller ikke å være spesifikt, men det kan likevel skape et ekstra moment i treninga.

Påvirker motorisk læring og koordinasjon

Fitlight1 | Fitlight trainer
Fordi systemet er mobilt kan det brukes både innendørs og utendørs. Man kan kombinere bruken av lampene med for eksempel en fotball, der man kan øve på å ha overblikk samtidig som man sentrer med en medspiller.
 
Håndballspilleren kan øve på hurtige forflytninger sideveis samtidig som en annen holder en strikk rundt spilleren for vektmotstand, mens slagpasienten kan trene opp balansen ved å strekke seg i ulike retninger og slukke lys som dukker opp i alskens farger. Oppsummert kan man med FitLight påvirke:

* øye/håndkoordinasjon
* øye/fotkoordinasjon
* reaksjonsevne og konsentrasjon
* hurtighet, styrke og kondisjon
* retningsendringer

Eksternt fokus

En av de største fordelene ved FitLight er at fokuset blir eksternt og ikke internt. Tankene dine er nemlig viktigere enn du tror, for når du skal utvikle en egenskap viser det seg at man med ytre fokus påvirker motorisk læring og koordinasjon bedre.

Antakelig skyldes dette det komplekse samspillet mellom nervesystemet og alle sansene våres, hvor flere av dem aktiveres enn når fokuset er internt. I tillegg er det gøy. Hvordan får man den ellers late hunden til å løpe frem og tilbake i parken i timesvis, om man ikke kaster ball med den?

Toppklubber og rehabilitering

Fitlight trainer3 | Fithlight trainer

FitLight-treningssystemet brukes til rehabilitering feks av slagpasienter. I tillegg brukes det i flere toppklubber i Premier League for prestasjonsutvikling, og i idrettslag på alle nivåer.

Er dette noe du eller ditt idrettslaget ønsker å prøve, ta kontakt med oss på Apexklinikken. Vi kommer gjerne til klubben din for en demonstrasjon, eller dere kan komme til oss.

Ta kontakt med Silje Holstad eller Nikolai Hansen Bjerkestrand