Skip to content

Håkon Bergsjø

Håkon er Triathlet og skal være med i Norseman i august-20. Nå er han i Spania for å trene. Motivasjonen for å være med i en så ekstrem konkurranse er testing av egne grenser, fysisk og mentalt. Og å samle inn penger til Right to Play. Med seg på laget har han Apexklinikken.

Del denne artikkelen

Av Kari Dahl Gullikstad

Sykkel, løping og svømming

-Det går fint med treningen, forteller Håkon fra Spania. Han har hatt fokus på å ikke bli syk eller få skader slik at han sakte, men sikkert, bygger kroppen til å tåle mye trening.  Treningen består for det meste av sykling (rulle) og løping. – Planen er å få svømt mer etter hvert, men hovedvekten ligger på å øke sykkelkapasiteten. Da kreves det lange og rolige økter. – Her i Spania er de mye fjell, og jeg lander nok på rundt 10-11 mil i snitt på sykkel om dagen, forteller han. 

Fasinasjon for utholdenhetsidretter

Håkon, som er 28 år, har alltid vært glad i å trene og drevet mye med utholdenhetsidretter. -Norseman vil bli det største treningsmålet jeg har hatt. Jeg har en bachelor i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøgskole, og alltid hatt en fasinasjon for utholdenhetsidretter. Jeg tenker at triathlon er den ultimate utholdenhetskonkurransen. 

Teste egne grenser, fysisk og mentalt

-Jeg har søkt om å få komme med på Norseman i 5 år, og i år var jeg heldig å få et vinnerlodd. Derfor skal jeg prioritere å trene mye frem mot 1. august. I denne ekstreme triathlonen vil han virkelig få testet teste egne grenser, fysisk og mentalt. 

Right to Play

En annen viktig motivasjon er Right to Play. -Jeg ønsker å samle inn penger til Right To Play, og mye motivasjon ligger i å sette fokuset på dem, forteller Håkon. Right to Play ble startet i 1993 av Johann Olav Koss. En reise til Eritrea fikk han til å innse viktigheten og betydningen av lek. Med utgangspunkt i ideen om at leken beskytter, utdanner og styrker barnas muligheter for en bedre fremtid, har i dag Right to Play program i 15 land i Afrika, Asia og Midt-Østen. 

Medisinsk ansvarlig

Apexklinikken er medisinsk ansvarlig for Håkon. -Med mye trening kommer risiko for belastningskader og andre småproblemer. Jeg er heldig og takknemlig for å ha Apexklinikken med på laget hvis noe slikt skulle oppstå. Han forteller at han så langt har fått en legesjekk med henvisning til en spesialist fra klinikken, og at han gleder seg til en idrettsmassasje en gang etter oppholdet i Spania. – Jeg regner med at jeg har litt stinn muskulatur som kan løsnes opp litt. Det er god forebyggende behandling, avslutter Håkon.

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud