Skip to content

Kristin Holte

Del denne artikkelen
Fortell litt om deg selv som utøver

Jeg vokste opp i en idrettsfamilie hvor faren min var aktiv langrennsløper, mor min var turner og farmor var landslagstrener i turn.

Jeg startet med turn allerede som 3-åring. Etter dette var jeg innom de fleste idretter med alt fra fotball og langrenn til friidrett, terrengløp og triathlon. Det var først i 2012 at jeg forelsket meg i CrossFit.

Endelig fant jeg MIN idrett, nå kunne jeg kombinere styrke, utholdenhet og gymnastikk i en og samme idrett, og det var perfekt for meg!

I dag er jeg semi-profesjonell CrossFit-utøver. Jeg lever stort sett av å trene og konkurrere i CrossFit. Jeg trener 5-6 timer om dagen, 5 dager i uken, torsdager er det svømming på planen og søndager er det helt fri.

Verdens beste CrossFittere konkurrerer hvert år om å bli ”Fittest on Earth” under CrossFit Games i USA. Jeg har deltatt de siste 4 årene, og i 2017 fikk jeg min beste plassering hittil med en 7. Plass.

Målet for de neste to årene er å kunne være med å kjempe om tittelen ”Fittest on Earth”. (I 2019 fikk hun imponerende 2.plassen, red anmerkning)

 

Fortell oss kort om hva CrossFit er

Definisjonen på CrossFit er ”konstant varierte, funksjonelle øvelser utført med høy intensitet”. Det er en blanding av øvelser innenfor de tre kategoriene ”Styrke/Vektløfting”, ”Gymnastikk” og ”Utholdenhet”. Dette krever stor allsidighet hos utøverne og er en svært krevende idrett.

Hvordan kom du i kontakt med Apexklinikken og når startet samarbeidet?

Jeg kom i kontakt med Apexklinikken via min trener Christian Ytterbøl i 2013. Vi skulle satse for fullt mot CrossFit Games og trengte et støtteapparat rundt oss som kunne ta seg av behandling og oppfølging av meg som utøver.

Hvorfor og hvordan er samarbeidet med Apexklinikken viktig for deg?

Det er helt essensielt for at jeg skal kunne trene så mye som jeg gjør og i tillegg holde meg skadefri. Det har hjulpet meg veldig mye fysisk, men også mentalt, da jeg raskt kan finne ut om en skade er alvorlig og om jeg ev må gjøre noen tilpasninger i treningen. Dette gjør at jeg slipper å gå med katastrofetanker i lang tid.

Hva hjelper terapeutene på klinikken deg med?

Jeg får behandling hos Trond Christensen som er manuellterapeut 2-4 ganger i måneden, da jobber vi med alt fra å løse opp i ledd og muskler til skadeforebyggende øvelser og behandling med trykkbølge ved behov.

I tillegg er jeg hos Kjetil Nord- Varhaug når det er nødvendig for rask diagnose av akutte skader med ultralyd.

Vil du anbefale andre toppidrettsutøver og mosjonister å ta kontakt med Apexklinikken for behandling og evnt prestasjonsfremmende tiltak og hvorfor?

Jeg vil absolutt anbefale andre idrettsutøvere og mosjonister å ta kontakt med Apexklinikken for diagnose og behandling av ”vondter” og skader.

Man kan få sjekket ut ting raskt så behandling kan settes i gang så tidlig som mulig. Dette vil være med på å korte ned skadeperioden slik at man raskere kommer tilbake til idretten igjen.

Slik bruker idrettsutøvere og mosjonister Apexklinikken som støtteapparat

Rask og presis diagnose med ultralyd
Usikkerheten rundt en skade og omfanget av denne kan raskt diagnotiseres med ultralyd. Dette gir utøveren en større trygghet rundt opptreningen, en behandlingsplan kan utarbeides og utøveren kommer raskere i gang med tilpasset og korrekt behandling.

Rehabilitering etter skade
Vi har mange dyktige terapeuter som skreddersyr og tilpasser et rehabiliteringsopplegg og følger deg tett på veien tilbake til idretten.

Skadeforebygging
Våre behandlere har stor kompetanse innen skadeforebygging og fysisk trening i ulike idretter. Programmer kan utvikles for den enkelte utøver og du kan få oppfølging både før, under og etter sesong.

Idrettsmassasje
Flere terapeuter tilbyr muskulær behandling/idrettsmassasje dersom dette er ønskelig for den enkelte utøver.

Testing
Vi tilbyr ulike tester innenfor både utholdenhet, bevegelighet og styrke, samt analyse av kroppssammensetning. Testing før og etter sesong kan være nyttig for å gi en indikasjon på form og for å tilpasse riktig treningsopplegg både for friske og skadde utøvere.

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud