Skip to content

Ekstremsport + Apex= sant. Nye utøvere til Apexklinikken

Del denne artikkelen

Av Sara Gilje, Osteopat D.O MNOF. 

To dødsere til Apex-teamet

Vi har nå fått to nye utøvere til Apex-teamet: Rasmus Brøgger og Emil Lybekk. Både Emil og Rasmus holder på med dødsing som er en ganske ekstrem sport hvor de hopper fra høyder opp mot 20 meter. 

Emil er 27 år og kommer fra Holmsbu, i Viken fylke. Profesjonell dødser siden 2017 og siden det 2 ganger verdensmester i Døds og holder 3 verdensrekorder. Dødsing for Emil handler om mestringsfølelse og gjør at han hele tiden må overvinne frykten. Det gir en utrolig følelse. Han sier at han hele tiden strekker seg etter å finne på ting ingen har gjort før han. Emil driver også med klatring, tricking og snowboard, og jobber i tillegg med video og foto.

Rasmus er 25 år gammel og har vært aktiv snowboarder i mange år. Etter mange år med skader har han lagt snowboardet på hylla, og i senere år begynt med surfing da dette er mere skånsomt. Emil jobber som freelance på ulike aktiviteter så det er viktig at kroppen funker for alle slags oppgaver. 

Han har tatt venstre korsbånd på snowboard og høyre på skate, men har ikke tenkt at dette skal hindre han fra å ha det gøy!  I 2017 startet han Waterfest, men i 2019 utviklet det seg til en organisasjon der han også setter fokus på havets problemer, som f.eks plastic pollution!. 

Som osteopat skal jeg jobbe med disse utøverne for å sikre riktig og optimal trening mot deres respektive idretter, samt for å optimalisere alle kroppens funksjoner som er viktig når en holder på med ekstremsport. 

Kroppen får mye «juling» og for å kunne prestere under press er det viktig at kroppen fungerer optimalt når det kommer til muskel og skjelettsmerter, optimal restitusjon og opptrening. 

På Apexklinikken har vi et stort tverrfaglig team som på tvers av profesjonene kan bidra med riktig oppfølging, hvis det f.eks skulle oppså en akutt skade eller langvarig problematikk hos ekstremsportsutøvere. 

Sara Bianca Gilje.

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud