Skip to content

Thomas Narmo – en av Norges beste MMA-utøvere!

Apexklinikken har signert samarbeidsavtale med en av Norges beste profesjonelle MMA-utøvere – Thomas Narmo. Klinikken stiller opp med medisinsk team for forebygging og rehabilitering av skader, og prestasjonsheving. Den sympatiske 28-åringen er i disse dager aktuell med TV-serien ‘Fighterhjerte’ på TV2.

Del denne artikkelen

Av Kari Dahl Gulllikstad, 23.05.22
Foto: Guro Røste Kreppene/@narmomma

Thomas Narmo - Apexklinikken
Fikk anbefalt Apexklinikken

Thomas tok selv kontakt med Apexklinikken. Han hadde fått anbefalt klinikken av LSK som bruker klinikken som medisinsk team. – Jeg har hørt at dere har flinke folk, både på skader og prestasjon, forteller Thomas. Selv har han en meniskskade i kneet og fått avrevet en biceps som han trenger hjelp til. I tillegg til generell oppfølging i forhold til å kunne prestere bedre. Det er Kjetil Nord-Varhaug og Eivind Bjørgo som er det medisinske teamet for Thomas, på klinikken.

Hva er MMA?

MMA er ukjent for de fleste i Norge. Thomas forteller at navnet står for Mixed Martial arts og består av en blanding av mange kampsporter. Fullkontakt-kampsporten tillater bruk av både slag og grapplingteknikker, stående og på bakken. Konkurrenter ble opprinnelig satt opp mot hverandre i kamper med minimale regler, men ble med tiden gjort tryggere ved innføring av regler, som førte til den populære regulerte formen for MMA vi har i dag. Norge er, sammen med Nord-Korea, eneste land i verden som ikke anerkjenner idretten. 

Talent

Thomas er tidligere ishockeyspiller og spilte for Manglerud og Vålerenga. Han spilte profesjonelt for finske Lahti Pelicans ett år før han måtte gi seg på grunn av skade. Det måtte bli en form for bryting uten kast. Litt tilfeldig begynte han å trene MMA i 2017, og allerede i 2019 var han profesjonell. – Jeg hadde vel et talent da, sier Thomas beskjedent.

Thomas Narmo
The Last Viking

Med en høyde på over 2 meter og vekt på 110 kg stiller Thomas i tungvektklassen. Med det karakteristiske skjegget er det kanskje ikke så rart at han har fått kallenavnet ‘The Last Viking’. Han blir regnet som et av Skandinavias topp-prospekter innen tungvekt.

Første nordmann med i One championchip

I 2021 signerte Thomas avtale med en av verdens største kampsportorganisasjoner, ONE Championchip, som første nordmann. De har 4 milliarder seere på årsbasis. – Det er helt umulig for oss nordmenn å forstå hvor stort dette er, sier Thomas.

TV-serien Fighterhjerte

Thomas er i disse dager aktuell med TV-serien ‘Fighterhjerte’ på TV2 hvor vi skal få følge 6 norske MMA -utøvere. Norge har noen av verdens beste MMA-utøvere, og her skal vi få bli mer kjent med en verden som er ukjent for de fleste, og også få et innblikk i hvordan hverdagen til kampsportstjernene er. – Jeg synes det var viktig å være med fordi serien kommer til å få frem menneskene bak det tøffe ytre i den beinharde sporten. Det kan se ganske brutalt ut i kamp, men dette er idrettsutøvere med vanlige liv, sier han. Fighterhjerte vil bli vist på TV2 Zebra og TV2 Play fra 23.mai.

Prioriterte familiejul

Thomas får stadig tilbud om filmoppdrag. Det har blitt en del småoppdrag for Netflix, kanskje nettopp på grunn av Viking-utseende. – Jeg fikk tilbud om å være med i en Bollywoodfilm som skulle spilles inn i desember, men da sa jeg nei. Med en 3 -åring og samboer var det mye viktigere med norsk julefeiring på Skjetten, avslutter den sympatiske MMA-utøveren.  

 

Del denne artikkelen

Be om vårt nyhetsbrev

Motta nyttige tips og tilbud