Skip to content
Naprapat | Spesialisteam for ultralydveiledete injeksjoner

Arve Hembre

Jeg er en naprapat som er faglig oppdatert og har brukt ultralyd som diagnoseverktøy i mange år. Jeg er også med i spesialistteamet for ultralydveiledet injeksjonsterapi slik at du kan raskt få hjelp ved smerter. Injeksjonene settes i samarbeid med fysikalsk medisiner som er medisinsk ansvarlig på klinikken.

 

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Arve Hembre | Apexklinikken

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening. Ernæringsrådgiver kan bistå i forhold til ev. vektreduksjon, og kostholdsråd i forhold til revmatisk sykdom. Injeksjoner kan være hensiktsmessig. Diagnose kan stilles med Ultralyd.

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om fot- og leggsmerter

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter. Disse kan diagnostiseres og behandles her

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

Som naprapat jobber jeg primært jobber jeg med diagnostikk og behandling av akutte og kroniske belastningsskader i muskler, sener og ledd. Jeg legger vekt på å tilpasse behandlingen etter dine behov, mål og forutsetninger, og benytter et tverrfaglig samarbeid dersom dette er til det beste for deg.

Jeg jobber med alle typer skader, men er spesialist på hofte og omkringliggende strukturer som hamstring, lår og lyske.  

Apexklinikken - Spesialistteamet Ul og injeksjoner

Jeg er medlem av spesialistteamet

Presis injeksjonsbehandling

Hos oss settes alle injeksjoner ultralydveiledet for å sikre presis behandling. Forskning viser at selv erfarne injeksjonsterapeuter kun treffer rett sted med 50 % av sine injeksjoner dersom ultralyd ikke benyttes.

Injeksjonene settes i samarbeid med medisinsk ansvarlig på klinikken, fysikalsk medisiner Dr. Øyvind Kvinge.

Jeg gjør en grundig klinisk undersøkelse, ser på ditt skadeforløp og symptombilde, samt tidligere behandlinger og ultralyddiagnostikk. Alt dette vil legges til grunne for valg av behandling. I de aller fleste tilfeller ønsker man at konservativ behandling er forsøkt før en injeksjon vurderes.

 

NERVEROTPLAGER

Rygginjeksjoner

Injeksjonsbehandling gir rask og effektiv og i mange tilfeller varig smertelindring. Slike rygginjeksjoner kan f eks være sacral epidural som brukes for nerverot plager fra ryggen.

Mange pasienter lider av kroniske og sterke ryggsmerter. Der hvor mer konservative metoder som fysikalsk behandling ikke gir ønsket smertelindring kan visse typer medikamenter settes som injeksjon mot det smertefulle området i ryggen i håp om at det kan føre til en mer presis diagnostisk og/eller terapeutisk effekt. Dette kan være kortison og eller bedøvelse.

Jeg er dedikert, nøyaktig og god til å lytte

Jeg er utdannet ved Naprapathögskolan i Stockholm, og ble uteksaminert i 2015. Jeg har en genuin interesse for implementering av moderne smertevitenskap i rehabilitering og manuell behandling.

Sammen med pasienten etterstrebes alltid å finne den underliggende årsaken til plagene, og gjennom dine egne målsettinger legges det opp en behandlingsplan som gjør at du raskere kommer tilbake til hverdagen på skolen, jobb eller idrettsarenaen.

Jeg har mye erfaring fra min tid i Forsvaret som selektert ingeniørdykker i førstegangstjenesten, og som Grenader med ansvar for utdanning av nye soldater/dykkere.

Jeg stiller høye krav til meg selv, men også til deg som pasient for at du skal få et best mulig behandlingsresultat. I Forsvaret stilles det store krav til faglig kompetanse og nøyaktighet og det er store utfordringer både fysisk og mentalt.

Dette gjenspeiler kvaliteten på det kliniske arbeidet jeg utøver som terapeut. For meg er det viktig å være presis, ta viktige og raske avgjørelser, utføre riktige tiltak og samtidig være en god samarbeidspartner gjennom å lytte til pasienten og vise medmenneskelighet.

Gjennom utdannelsen, egen idrettsbakgrunn samt jobb med idrettslag og utøvere har jeg fått en genuin interesse for idrettsmedisin og utviklet god kompetanse innenfor idrettsrelaterte skader, med vekt på fotball, håndball og crossfit. Jeg er selv tidligere aktiv innenfor fotball og håndball, men pga skader og lite kunnskap om blant annet belastningsstyring, styrketrening, kosthold og søvn – satte dette en stopper for videre karriere. 

Dette ga meg derimot en sterk lidenskap til å lære mer om kroppen samt hjelpe andre med deres plager eller å oppnå sine mål

• 2020 – dd.: Medlem i Valgkomitéen i Norges Naprapatforbund
• 2019 – dd.: X-Games for Redbull med Myoklinikken, Naprapat & Ultralyddiagnostikk
• 2018 – dd.: Ultralydansvarlig under «Kollentrappa» med Norges Naprapatforbund
• 2018 – dd.: Naprapat på Myoklinikken
• 2015 – dd.: Naprapat på Apexklinikken
• Vikar, fysio for Grorud IL 2.div, Grorud Futsal, Avaldsnes damer, RBK Junior
• 2015 – dd.: En del av det medisinske teamet til Kongsvinger IL (A-lag herrer 1.div) samt ultralydundersøkelser og second opinion for Skeid A-lag 2018-2019
• 2015 – 2018 Naprapat på Naprapatlandslaget Eidsvoll/Råholt
• 2014 – 2015: Naprapat for fotballherrene i Arameiska/Syrianska Botkyrka IF 2. divisjon, Stockholm
• 2013 – 2017: Naprapat på Birkebeinerrittet, sykkel
• 2013 – 2014: Naprapat for håndballdamene i Sportsgear HK 3.divisjon, Stockholm
• Naprapat for herrene i Stjørdals-Blink Fotball 3. divisjon, Stjørdal
• Naprapat ved Reebok Crossfit Nordic Open, Stockholm
• 2012 Naprapat/sommervikar på klinikken til ÅreNaprapaterna, Åre
• 2011 – 2018: Selvstendig næringsdrivende Naprapatstudent/Naprapat ved Brødrene Hembre, Stjørdal
• 2009 – 2011: Grenader i Hærens Ingeniørdykkere, Forsvaret, Skjold Garnision/ Gratangen Amfibiesenter

• 2011-2015 Naprapati, Naprapathögskolan, Stockholm
• Nominert til beste mannlige kliniske/praktiske student
• 2008-2011 Ingeniørdykker, førstegangstjeneste Hærens + profesjonell soldat, Grenader, Forvaret, Skjold/Gratangen

2020
• Diploma in Theory and Practice of Injection Therapy – Unit 2 – SOMM
• Foreleser på MSK Ultralyd workshop, Sjusjøen, for Nordvest Naprapatklinikk
• Veileder på PFF Ultralydmoduler, Apexklinikken

2019
• Masterclass Jacobson – advanced ultralydkurs, London
• Advanced ultralydkurs regi PFF, Trysil
• Cadaveric ultrasoundguided injectioncourse – SMUG
• Diploma in Theory and Practice of Injection Therapy – Unit 1 – SOMM
• Veileder på PFF Ultralydmoduler, Apexklinikken
2018
• Cadaveric ultrasoundguided injectioncourse – SMUG
• Foreleser på MSK Ultralyd workshop, Myoklinikken
• Obligatorisk oppdateringskurs i regi Norges Naprapatforbund del 1 & del 2
• Kurs i blodplatebehandling ACP/PRP Arthrex, Trondheim
• Kurs i blodplatebehandling Regenlab AdCare, Oslo

2017
• Idrettsmedisinsk fagseminar – Hamstrings; diagnostikk og rehab/behandling
• Hip and Knee complex– Erik Meira – The Science PT, Stockholm
• Kortisonseminar – myter og fakta, Oslo
• Sexy Shoulder, Jevne&Christophersen, Kolbotn
• MSK Ultralydutdanning, PFF modul 8-10, advanced
• Special tests course, Oslo
• Foreleser på MSK Ultralyd workshop, Gladbakk Legesenter/Naprapatlandslaget Råholt
• Idrettsmedisinsk fagseminar, Rygg; diagnostikk og rehab/behandling
2016
• MSK Ultralydutdanning, PFF modul 1-9, advanced & basic
• Quantum 1080, Olympiatoppen
• Movement is medicine, Jevne&Yuen
• Hospitering Artroskopi hofte, Volvat Majorstuen
• Mentor & UL-ansvarlig på diastase-studie post-partum, Naprapatstudenter
2015
• MSK Ultralydutdanning via PFF modul 1-3 basic
• Hip and Knee – Erik Meira, Stockholm
• Why make the hip so complicated? Ben Cormack, Stockholm
• Hospitering artroskopi kne, skulder og ankel, AHUS
• Workshop; drift av klinikk &dropteknikk – Spinal Approach Larsson & Felhendler
• Kinseioteiping kurs, avansert – Pro Corpus, Herrljunga
2014
• Football periodisation basic, Raymond Verheijen, Stockholm
• Running retraining – Løpeteknikk relatert kurs m/Christian Barton v/Specialistgruppen AB
2013
• Kinesioteiping kurs, basic – Bodytech.pro
• Elektroterapi kurs; TENS, NMES, Shockwave, med. laser, MSK ultralyd (introkurs) – u/naprapatutdanning
2011
• Dry Needling kurs, grunnleggende – Smertebehandling v/Knut Indahl


 

  • 2019       NOCOMM, Norwegian Congress on Manual Medicine, Oslo
  • 2018       SonoMSK – MSK Ultrasoundcongress, Oslo
  • 2018       NOCOMM, Norwegian Congress on Manual Medicine, Oslo
  • 2017       NOCOMM, Norwegian Congress on Manual Medicine, Oslo
  • 2017       MUSoc, Musculoskeletal Ultrasound Society Congress, Tel Aviv
  • 2016       NOCOMM, Norwegian Congress on Manual Medicine, Oslo
  • 2015      NOCOMM, Norwegian Congress on Manual Medicine, Oslo
  • 2014       FOMM, Forum on Manual Medicine, Stockholm
  • 2013      FOMM, Forum on Manual Medicine, Stockholm
  • 2012       FOMM, Forum on Manual Medicine, Stockholm