Skip to content
Eivind Bjørgo - Apexklinikken
Fysioterapeut

Eivind Benjamin Bjørgo

Som tidligere ishockeyspiller er jeg en fysioterapeut som ser på trening og aktiv rehabilitering som en sentral del i behandlingen. Jeg har god erfaring i typiske ishockeyskader som hjernerystelse, fot- og leggsmerter og kneskader. Jeg er med i Hjernerystelsesteamet på klinikken.

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Eivind Bjorgo - Apexklinikken

Eivind jobber med alle typer muskel- og skjelettplager, men interesserer seg spesielt for idrettsskader og idrettsmedisin. Han har god erfaring med ishockeyskader – hjernerystelse, fot- og leggsmerter og kneskader. Som tidligere knepasient selv har han ekstra interesse for kneplager, og besitter personlig erfaring fra to tøffe rehabiliteringsforløp. Dette, kombinert med hans faglige kompetanse, setter han i en unik posisjon som du som pasient kan dra godt nytte av! Ved siden av den aktive rehabilitering bruker han manuelle metoder som leddmobiliseringer/manipulasjoner, trykkbølgebehandling og bløtvevsbehandling der det vurderes å kunne optimalisere behandlingsforløpet. Individualisert behandlingsforløp med veiledning, interaktiv kommunikasjon og humor ser han på som viktige virkemidler for at du som pasient tilegner deg kunnskap og lærdom om egen tilstand.  

Den mest vanlige hodeskaden er hjernerystelse. Det er viktig at pasienten raskt får god informasjon og riktig oppfølging for å sikre at man restitueres godt og minsker risiko for ettervirkninger. På Apexklinikken har vi to fysioterapeuter og osteopat som har spesialisert seg på hjernerystelse. De er de første i Norge som er en del av CCMI nettverket.

Les mer om hjernerystelse

Veksling av innhold

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager.

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om fot- og leggsmerter

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter. Disse kan diagnostiseres og behandles her

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

Hjernerystelsesteam

Har du slått hodet og er usikker på om det er en hjernerystelse? Har du fått en diagnose, men ingen fremgang? Lurer du på når du er klar for retur til spill, jobb eller skole etter hjernerystelse? Vi har et team som er spesialister på dett!

Apexklinikken sitt spesialistteam foretar både utredning og behandling av hjernerystelse. Det være seg både akutt commotio cerebri og den mer langvarige post commotio syndrom (PCS). Forskning tyder på at så mange som ⅓ av pasienter med hjernerystelse vil ha symptomer i mer enn 6 måneder. Tall fra forskning i Canada og CCMI indikerer at tidligere intervensjon i form av utelukking av alvorlig skade, kostholdsråd og kunnskapsformidling om forventet sykdomsforløp og håndtering av tilstanden, reduserer tiden det tar å bli frisk og risikoen for å utvikle PCS betraktelig.

Eivind er utdannet i England og fikk gjennom studietiden 2 studentpriser for beste praksis og beste student. Der fikk han også erfaring fra en rekke ulike spesialistfelt innenfor fysioterapifaget, i tillegg til erfaring fra kommune- og spesialisthelsetjenesten her i Norge.

Eivind besitter god kompetanse innen idrettsmedisin og trening. Han er fysioterapeut, og en del av det medisinske støtteapparatet, for VIF hockey sitt A-lag. Fra 2018 til 2022 var han med i det medisinske støtteapparatet til A-laget til Lillehammer. I tillegg er han helseansvarlig på kjelkelandslaget (paraidrettens ishockey).    

 

 

Utenom fysioterapifaget har han også erfaring som fysisk trener for ishockeylinja ved Norges Toppidrettsgymnas Lillehammer.

Eivind Benjamin Bjørgo er tilknyttet Idrettens Skadetelefons behandlernettverk. Skadetelefonen er en del av Idrettens Helsesenter som bistår utøvere i forbindelse med skade.

Min kompetanse

Sept 22 – dd: Fysioterapeut, VIF Hockey A-laget

Jan 22 – dd: IHS Behandlernettverk

2022 – 2024: Medlem av Olympiatoppens NextGen-gruppe

Jan. 21 – dd.: Fysioterapeut, Apexklinikken

Jan. 21 – feb. 22.: Fysioterapeut, Oppsalklinikken

Aug. 20 – aug. 22: Fysioterapeut, Lillehammer Ishockeyklubb Elite

Sep. 20 – des. 20: Fysioterapeut, Klinikk for Alle Fornebu

Feb. 20 – aug. 20: Turnusfysioterapeut, Ringen Rehabiliteringssenter

Aug. 19 – feb. 20: Turnusfysioterapeut, Kommunalmedisinsk Senter, Brumunddal

Aug. 18 – aug. 20: Fysioterapiassistent, Lillehammer Ishockeyklubb Elite

Mai. 18 – jun.19: Fysisk trener, Norges Toppidrettsgymnas

  

Utdanning:
2015-18: BSc (First Class Honours) in Physiotherapy, University of East london – School of Health, Sports and Bioscience

Kurs:
2022: CCMI Sertifisering i evidensbasert og skreddersydd utredelse og behandling for hjernerystelser.

2022: Manipulasjonsteknikker for fysioterapeuter

2021: Diagnostisk ultralydskanning av muskel og skjelett
– Modul 1, Basic – Kne, ankel og fot
– Modul 2, Basic – Skulder, albue og hånd
– Modul 3, Basic – Hofte, lysk, mage og rygg
– Modul 4, Advanced – Ankel, fot 
– Modul 5, Advanced – Kne
– Modul 6, Advanced – Skulder

2021: Idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 2, NIMI
2020: Idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 1, NIMI  Functional Movement Screen, level 1 sertifisert

2018: Advanced knee workshop, Move to Cure, ved Lieven Maesschalk

2016: Idrettsmassasje, ProActive Training