Skip to content
Lars Martin Fischer
Osteopat | Fysioterapeut | Spesialistteam ultralydveiledet injeksjonsterapi | Hjernerystelse- og svimmelhetsteam

Lars Martin Fischer

Er du på jakt etter en erfaren og dyktig osteopat som også er fysioterapeut? Jeg har vært en del av Apexklinikken siden våren 2012 og inngår i vårt spesialistteam for ultralydveiledet injeksjonsterapi. Jeg har bred erfaring fra idrettsmedisin og variert klinisk praksis, og jobber også nå med hjernerystelse og svimmelhet som spesialfelt. 

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Osteopat Lars Martin er både med i spesialistteamet for ultralyd og injeksjoner, og spesialistteamet for hjernerystelse og svimmelhet. 

Han har lang erfaring med idrettsutøvere og har vært knyttet opp til flere lag som deres idrettsmedisinske ansvarlige.

Innfor fotball har han jobbet med Moss FK og Grorud IL, og innfor håndball har han vært Bækkelaget Damer Elite, Nordstrand Damer Elite og juniorlandslag i strandhåndball. 

Siden 2014 har Lars Martin vært fast redaksjonsmedlem i PFF’s sitt medlemsblad Fysioterapi der han bidrar med artikler ved hver utgivelse.

Lars Martin er AktivA sertifisert og har god erfaring med artrosepasienter.

Han er medlem av Norges Osteopatforbund, som setter strenge krav til faglig oppdatering og etterfølging av etiske retningslinjer. Dette er spesielt viktig da osteopati i Norge ennå ikke er regulert som en helseprofesjon og dertil ikke er en beskyttet tittel, slik som fysioterapeut eller kiropraktor er.

Instagram: apexlarsmartin
Instagram: skallebank_hjernerystelse
Podcast: Skallebank. En podcast om hjernerystelse.

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening. Ernæringsrådgiver kan bistå i forhold til ev. vektreduksjon, og kostholdsråd i forhold til revmatisk sykdom. Injeksjoner kan være hensiktsmessig. Diagnose kan stilles med Ultralyd.

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon. 

Les mer om fot- og leggsmerter.

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.
Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat eller osteopat. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter.​ Disse kan diagnostiseres og behandles her.

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon.

Les mer om skuldersmerter.

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Undersøkelse og kartlegging blir gjennomført hos kiropraktor eller manuellterapeut. De henviser også ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Ved hjernerystelse gjøres undersøkelsen hos svimmelhetsspesialist. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut. Ved stresshodepine suppleres ofte behandlingen med stresshåndtering hos helsecoach og samtale hos psykolog. 

Les mer om hodepine

Den mest vanlige hodeskaden er hjernerystelse. Det er viktig at pasienten raskt får god informasjon og riktig oppfølging for å sikre at man restitueres godt og minsker risiko for ettervirkninger. På Apexklinikken har vi to fysioterapeuter og osteopat som har spesialisert seg på hjernerystelse. De er de første i Norge som er en del av CCMI nettverket.

Les mer om hjernerystelse

Veksling av innhold

Svimmelhet er en bevegelsesillusjon, som ofte gir en følelse av at rommet spinner, at man er på båt, er «ør» i hodet, eller gir en «ut av seg selv – opplevelse». Det kan også ledsages av ustøhet og kvalme.
På klinikken har vi en egen svimmelhetsspesialist som foretar en grundig undersøke. Behandling foregår hos spesialisten, ev sammen med andre terapeuter på klinikken. 

Les mer om svimmelhet

Apexklinikken - Spesialistteamet Ul og injeksjoner

Jeg er medlem av spesialistteamet

Presis injeksjonsbehandling

Hos oss settes alle injeksjoner ultralydveiledet for å sikre presis behandling. Forskning viser at selv erfarne injeksjonsterapeuter kun treffer rett sted med 50 % av sine injeksjoner dersom ultralyd ikke benyttes.

Injeksjonene settes i samarbeid med medisinsk ansvarlig på klinikken, fysikalsk medisiner Dr. Øyvind Kvinge.

Jeg gjør en grundig klinisk undersøkelse, ser på ditt skadeforløp og symptombilde, samt tidligere behandlinger og ultralyddiagnostikk. Alt dette vil legges til grunne for valg av behandling. I de aller fleste tilfeller ønsker man at konservativ behandling er forsøkt før en injeksjon vurderes.

se hele mennesket

Osteopati

Osteopatene kan jobbe med de samme plagene som andre fysikalske behandlere, men at de har tilnærmingen der de søker å belyse pasientens plager helhetlig.

Hoveddelen av en osteopatisk behandling er manuell. I tillegg bruker en osteopat bløtdelsteknikker, skånsomme posisjoneringsteknikker og tøyninger.

Osteopatene jobber med alle typer plager i hele kroppen; rygg, nakke, skulder og bekken, hodepine, idrettsskader eller svangerskapsrelaterte plager. I tillegg jobber de med funksjonelle mage- tarm- og urinveisplager, fordøyelsesbesvær, halsbrann og sure oppstøt, tung pust og pustebesvær.

Hos meg får du en terapeut som er opptatt av nyeste forskning, og som har med seg helhetsperspektivet

Lars Martin er en terapeut som hele tiden tar nye utfordringer. Han er både fysioterapeut, osteopat, er spesialist i ultralyd og injeksjoner, og jobber nå også i spesialistteamet for hjernerystelse og svimmelhet. 

Etter endt utdanning i fysioterapi på Høgskolen i Oslo 2006 og fullført turnus året etter, begynte han sin praksis på Fokus På Din Helse i Rygge, Østfold.

Han jobbet her i fire år frem til 2011, før turen gikk tilbake til Oslo og Bryn Medisinske senter. Her ble det et kort opphold når eier av Apexklinikken, Kjetil tok kontakt for å utvide klinikk og flytte inn i nye lokaler. Siden da har Lars Martin vært fast innslag på Apexklinikken.

I 2009 startet han opp på deltidsutdanning i osteopati over fem år på det som da het Nordisk Akademi for Osteopati. Skolen ble etter hvert tatt inn under Høyskolen Kristiania, og Lars Martin tok her avsluttende eksamen Osteopat DO våren 2014 og påbygning til bachelor året etter.

I dag er han veileder på studentklinikken for osteopatiutdanningen på Høyskolen Kristiania og hentes inn som ekstern underviser for studentene.

I 2021 ble han ferdig med videreutdanning innen vestibulære sykdommer og svimmelhet via Høgskulen på Vestlandet (HVL) og Nasjonalt kompetansesenter for svimmelhet. Han har også tatt CCMI sertifisering i evidensbasert og skreddersydd utredelse og behandling for hjernerystelse.

2021 – dd Spesialistteamet for hjernerystelse og svimmelhet, Apexklinikken
2015 – dd Spesialistteamet i ultralydveiledet injeksjonsterapi, Apexklinikken
2014 – dd Osteopat, Apexklinikken
2014 – dd Redaksjonsmedlem i PFF sitt medlembald Fysioterapeuten
2013 – 2017 Idrettsmedisinsk ansvarlig Grorud IL (fotball)
2012 – dd Fysioterapeut, Apexklinikken
2012 -2013 Juniorlandslaget i strandhåndball
2011 – 2012 Fysioterapeut, Bryn Medisinske senter
2011 – 2014 Idrettsmedisinsk ansvarlig Nordstrand Damer Elite (håndball)
2011 – 2012 Idrettsmedisinsk ansvarlig Bækkelaget Damer Elite (håndball)
2011 – 2012 Idrettsmedisinsk ansvarlig Moss FK (fotball)
2007 – 2011 Fysioterapeut, Fokus På Din Helse i Rygge, Østfold

2006 Høgskolen i Oslo – Fysioterapeut – Bsc
2014 Høyskolen Kristiania – Osteopat DO – Bsc

2021 CCMI Sertifisering i evidensbasert og skreddersydd utredelse og behandling for hjernerystelser.
2021 Videreutdanning innen vestibulære sykdommer og svimmelhet via Høgskulen på Vestlandet (HVL) og Nasjonalt kompetansesenter for svimmelhet.

2017 Diploma in Theory and Practice of Injection Therapy – Unit 1 – SOMM
2016 Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 4 – Advanced – Ankel og fot
2016 Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 5 – Advanced – Kne
2015 Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 6 – Advanced – Skulder

2015Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 10 – Advanced – Injeksjon
2013 Antidoping sertifikat v/ Antidoping Norge
2012 Idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 2
2011 Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 1 – Basic – Kne, ankel og fot
2011 Idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 1
2011 Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 3 – Basic – Hofte, mage og rygg
2010 Muskel/skjelett Ultralydskanning – Modul 2 – Basic – Skulder, albue og hånd