Skip to content
Fysioterapeut - Personlig trener - AktivA terapeut - AktivMotKreft-instruktør

Marthe Jørstad

Blir du begrenset i hverdagen av smertene dine? Da bør vi lage en plan for hvordan du kan komme tilbake til det som er viktig for deg. Hos meg skreddersyr vi en behandlingsplan som hjelper deg med å nå dine mål. 

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Fysioterapi sal | Apexklinikken

Jeg jobber med alle typer muskel- og skjelettskader, men har en spesiell interesse for idrett- og løpsrelaterte skader. Jeg har selv spilt fotball og håndball i mange år, og nå jobber jeg som fysioterapeut for Oslo Turn. Dette har gitt meg en variert bakgrunn og en spesiell interesse for ankel, kne og skulder-problematikk.
Jeg er sertifisert AktivA-terapeut og Aktiv Mot Kreft-instruktør. 

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening.  Injeksjoner kan være hensiktsmessig.

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon. 

Les mer om fot- og leggsmerter.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Vi har et kvinnehelseteam som jobber med bekkenplager.

Les mer om hofte- og bekkenplager.

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. 

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor som kan henvise til MR. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon.

Les mer om skuldersmerter.

Fysio-PT

Bedre helse, balanse eller prestasjon?
Tren riktig med de som kan mest – på et av Oslo’s største klinikk treningsstudioer!

Hos Apexklinikken er det fysioterapeuter som tilbyr Personlig Trening. De har fokus på trening som kan hjelpe med å unngå eller å forebygge skader, opptrening etter skader, eller trening i forhold til ulike sykdommer. De samarbeider også selvfølgelig med de andre behandlerne på klinikken.

Er glad i å møte mennesker

Marthe Jørstad ble fysioterapeut fordi hun er oppriktig interessert i hvordan kropp og sykdom henger sammen. For ikke å glemme at hun er veldig glad i å møte mennesker.

Marthe jobber med alle typer muskel- og skjelettskader, men har en spesiell interesse for idrett- og løpsrelaterte skader. Hun har selv spilt fotball og håndball i mange år, og jobber nå som fysioterapeut for Oslo Turn. Dette har gitt henne en variert bakgrunn og en spesiell interesse for ankel, kne og skulder-problematikk. 

I behandling har hun fokus på å ha en aktiv tilnærming, men hun benytter også manuelle teknikker, dry needling, tape/kinesiotape og trykkbølge. 

Marthe er sertifisert AktivA-terapeut og Aktiv Mot Kreft-terapeut.

Hun har jobbet mange år som fysioterapeut for Klinikk for Alle på Helsfyr. Tidligere har hun jobbet som fysisk trener for KFUM Kvinner (fotball), og på Revmatismesykehuset på Lillehammer.