Skip to content
Martin Pran - Apexklinikken
Kiropraktor - Spesialistteamet for svimmelhet

Martin Pran

Jeg har 17 års erfaring som kiropraktor, og jobber hovedsakelig med behandling av nakke, brystrygg og korsrygg. I tillegg er jeg med i spesialistteamet innen svimmelhet og krystallsyke. 

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Martin Pran - Apexklinikken

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Undersøkelse og kartlegging blir gjennomført hos kiropraktor. De henviser også ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Ved hjernerystelse gjøres undersøkelsen hos svimmelhetsspesialist. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut. Ved stresshodepine suppleres ofte behandlingen med samtale hos psykolog. 

Les mer om hodepine

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat eller osteopat. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Svimmelhet er en bevegelsesillusjon, som ofte gir en følelse av at rommet spinner, at man er på båt, er «ør» i hodet, eller gir en «ut av seg selv – opplevelse». Det kan også ledsages av ustøhet og kvalme.
På klinikken har vi et eget svimmelhetsteam som foretar en grundig undersøke. Behandling foregår hos spesialisten, ev sammen med andre terapeuter på klinikken. 

Les mer om svimmelhet

Hovedfokuset de siste årene har vært nakke/hodepine og svimmelhet, med korsryggsplager på en god 2. plass. I tillegg har jeg en videreutdanning i behandling av ekstremiteter og samarbeider tett med fysioterapeut på skulder, albue, håndledd, hofte, kne og fot. Jeg jobber for å se hele pasienten, kartlegge behov og ha en bred tilnærming.

 
Apexklinikken har et spesialistteam i svimmelhet

Svimmelhetsteam

Er du mye svimmel og ustø? Har du krystallsyken/BPPV men blir ikke bedre av behandling? Vårt spesialistteam har Norges beste testapparater for å utrede svimmelhet og sørger for at rehabiliteringen går så fort som mulig.

Spesialistteamet på klinikken vil gjennomføre en samtale og grundig undersøkelse av deg for å avdekke årsaken til svimmelheten du opplever. Vi gjør blant annet nevrologisk undersøkelse, øyemotoriske prøver, spesifikke tester for det indre øret og lillehjernen, balansetester, måler blodtrykk og undersøker nakken. 

Vi er alene i Norge om å ha Rotundum balansestol for krystallsyken.

Jeg vil gjerne være din primærkontakt

Martin har etter 2 år på Moss kiropraktisk klinikk og 2 år på Østerås Kiropraktorklinikk jobbet 13 år på Klinikk for Alle avd Storo. Der var han fagansvarlig for klinikken og kurs- og videreutdanningsansvarlig for hele kjeden.

Martin liker å ta rollen som primærkontakt og bruker tid til å forklare, og å koordinere samspillet mellom behandlere, fysioterapeuter, PT og trenere. Det fungerer best om man gjør rett ting til rett tid, og at pasienten har ett eierforhold til egen problematikk. Som primærkontakt kan kiropraktorene sykmelde, henvise til røntgen og MR og henvise til legespesialist. 

Han behandler med manipulasjonsbehandling/mobilisering, traksjonsbehandling, triggerpunktbehandling, aktiv muskeltøyning, råd og enkle egenøvelser. For pasienter med krystallsyke gjør han responeringsøvelser med videonystagmusbriller og rotasjonstol ved behov.

Martin startet med behandling av svimmelhet under kiropraktorutdanningen i 2005, og videreutdannet seg innen vestibulære sykdommer og svimmelhet via Høgskulen på Vestlandet (HVL) i 2016. I 2022 var han med på vestibulære fagdager og er medlem av Norsk otonevrologisk forening.

Han er leder i region øst i Norsk Kiropraktor Forening, og har også tidligere sittet 6 år som leder for turnuskomiteen. Han er medlem i foreningen for vestibulære sykdommer. 

Martin har jobbet som medisinsk ansvarlig for flere idrettslag, hjulpet enkeltutøvere og vært behandler på Skal vi danse i 8 sesonger