Skip to content
Mathias Eide Naprapat
Kandidat som naprapat under veiledning

Mathias Eide

Mathias har bakgrunn fra fotball, og interesserer seg for idrettsrelaterte smerter og korsryggsproblematikk. I tillegg til naprapati tilbyr han også PT-tjenester.

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Fysioterapi sal | Apexklinikken

Som naprapat jobber han mye med hendene, hvor leddmanipulasjon, massasje, triggerpunkt og nåler er hyppig brukt. Han er ikke redd for å ta i et tak, om det trengs.

For tiden er han under ultralyd- og turnusveiledning.

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

se hele mennesket

Naprapati

Naprapater ser på kroppen som en helhet og er ekspert på muskel- og leddplager. Sykdomshistorikk, grundige undersøkelser og bruk av ultralyd er en del av diagnosearbeidet. 

Ved hjelp av sykdomshistorikk og en grundig undersøkelse med ortopediske tester, identifiseres årsaken til dine plager. Ultralyd benyttes for å bekrefte/avkrefte en hypotese/diagnose.

Naprapatiens visjon er å ta bort/minske smerte og tilbakestille funksjonen. I tillegg skal den forhindre tilbakefall og utvikling av en langvarig smerteproblematikk eller nye skader.

Hos Mathias møter du en personlig engasjert terapeut

Fra tidlig alder har Mathias alltid vært en aktiv gutt, med en enorm lidenskap for fotball. Selv var han aktiv fotballspiller i 12 år. Etter mye skader og overbelastning i ankler, kne og rygg, måtte dessverre fotballskoene settes på hylla. Gjennom egenerfaring med skader ble Mathias mer og mer interessert i hvordan han kunne hjelpe andre med det han selv hadde gjennomgått. Valget ble lett da det kom til utdanning.

Mathias er en lagspiller og derfor streber han for, og jobbe mot det i møte med pasientene sine. Det vil si: å jobbe tett sammen med pasientene, være støttende og motiverende gjennom hele behandlingsforløpet. For den unge mannen er det helt essensielt å være interessert og ha et brennende ønske om å hjelpe mennesker. 

I mer enn 5 år har han jobbet til og fra i byggebransjen. Dette er en yrkesgruppe med høy prevalens av skader. Som håndverker stilles det høye krav til arbeiderene. Det er krevende arbeidsoppgaver, dårlige arbeidsstillinger og ikke minst et stort press på å få jobben utført, nærmest perfekt. Å ha jobbet innenfor bygg gir Mathias en mer kompleks og grundig forståelse for hvordan arbeidsmengde/belastning, stress og dårlige arbeidsstillinger kan utvikle seg til skade. Hans lidenskap er å hjelpe deg til å komme tilbake til aktivitet, jobb, skole eller bare bli en bedre utgave av deg selv.