Skip to content
Mats Klemsdal - Apexklinikken
Kiropraktor - ekspert på kjeveplager

Mats Klemsdal

Har du vondt i kjeven, klikkelyder når du gaper, låst kjeve eller hodepine i tinningen? Dette er plager som kan komme fra kjeven din. Jeg hjelper deg med å finne ut hva som er galt og legger en plan for veien videre.

 

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

TMD - Apexklinikken

Plager jeg kan hjelpe deg med: 

● Kjeveplager (TMD)
 Hodepine
Nakke- og ryggsmerter

Mats er den første kiropraktoren som har spesialisert seg på kjeveplager. Derfor blir han brukt for å holde videreutdanningskurs for kiropraktorer, fysioterapeuter og tannleger der temaet er konservativ behandling av kjeveplager/TMD. I tillegg har Mats skrevet et kapittel i boka “Temporomandibulær dysfunksjon”, den første norske læreboken om kjeveplager, som ble utgitt i 2018.   

 

Har du vondt i kjeven, klikkelyder når du gaper, låst kjeve eller hodepine i tinningen? Dette er plager som kan komme fra kjeven din. Jeg hjelper deg med å finne ut hva som er galt og legger en plan for veien videre.

Les mer om kjeveplager/TMD-klinikken

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Undersøkelse og kartlegging blir gjennomført hos kiropraktor. De henviser også ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Ved hjernerystelse gjøres undersøkelsen hos spesialistteamet for hjernerystelse og svimmelhet. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut, ofte i samarbeid med andre terapeuter.

Les mer om hodepine

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor som kan henvise til MR, ev. naprapat eller osteopat. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Apexklinikken har ekspert i kjeveplager

TMD - klinikken

Har du vondt i kjeven når du gaper eller tygger, låst kjeve, klikkelyder i kjeveleddene, eller hodepine i tinningen? Da har du kanskje Temporomandibulær dysfunksjon (TMD). TMD er fagterminologi for symptomer og plager i kjeveledd og kjevemuskulatur.

Vurdering av kjeveplager/temporomandibulær dysfunksjon bør gjøres av helsepersonell med kjennskap til TMD og relaterte problemstillinger. På Apexklinikken følger vi de nasjonale retningslinjene som er utarbeidet for diagnostisering og behandling av TMD. Vi vil foreta en grundig sykehistorie og klinisk undersøkelse slik at vi kan vurdere hva som er årsaken til dine plager. Deretter legger vi en plan for hvordan vi kan hjelpe deg å bli bedre.

Fornøyde kunder betyr alt

Hvis kundene er fornøyde, er vi fornøyde. Ingen kunde skal gå ut døren før vi har gjort vårt for at  kunden er et skritt nærmere bedre livskvalitet.

Våkner ikke lenger om natten med vondt i kjeven

Booket time hos Mats Klemsdal, og fikk endelig den hjelpen jeg trengte. Jeg våkner ikke lenger om natten eller om morgenen med vondt i kjeven. Hodepinen jeg hadde hver eneste morgen er borte, det samme er hodepinen som kom hver eneste dag. Nakken har bedre bevegelighet og hverdagen er rett og slett mye bedre! All smertestillende er lagt vekk. Torill.

Fått nytt liv uten smerter

Tusen takk til Mats Klemsdal for den fantastiske hjelpen jeg har fått. Jeg har hatt sterke kjeve-og ansiktssmerter i mange år og for første gang på alle disse årene har jeg fått et nytt liv uten smerter, etter behandling. Anbefaler Mats på det sterkeste. Heidi H.

Følte meg godt ivaretatt

Takk til Mats Klemsdal. Følte forbedring av smerter i kjeven min etter første behandling. Han er alltid blid og følte meg godt ivaretatt .Mats er absolutt å anbefale. Brit S.J.

Stor bedring etter bare noen få behandlinger

Er så takknemlig for den gode hjelpen jeg har fått av Mats Klemsdal! Følte en stor bedring etter bare noe få behandlinger. Hadde over lengre tid slitt med følelsen av vondt i hele ansiktet og kjeven føltes som den hadde endret stilling. Fikk anbefalt Mats av en kollega og føler meg virkelig heldig som fant han. Tusen takk for hjelpen:-) Heidi T.H.

Hos meg møter du en ekspert på kjeveplager

Mats tok sin kiropraktorutdanning i Bournemouth hvor han var ferdig i 2006. Han oppdaget tidlig at det var et manglende tilbud til pasienter som hadde smerter og plager i kjeve- og ansikt.  Dette ønsket han å endre på. Han har gjennom årene fordypet seg inngående på temaet og har nå lang erfaring med å hjelpe pasienter som har kjevesmerter, kjevelås, klikking med mer. 

I møte med pasienter vektlegger han å se helheten i problemstillingen. Han mener det er viktig å forstå hvordan plagene påvirker pasientens hverdag og hva som er med på å vedlikeholde plagene for å best kunne hjelpe. Hos ham møter du en terapeut som er blid og imøtekommende og gjør alt han kan for å hjelpe deg. 

Han samarbeider regelmessig med annet helsepersonell som tannlege, fysioterapeut, spesialister i øre-nese-hals, nevrologi og kjevekirurgi. På Apexklinikken samarbeider han tett med spesialistteamet på ultralydveiledet injeksjonsterapi når dette er til det beste for pasienten. 

Mats driver TMD-klinikken som er en “klinikk i klinikken” ved Apexklinikken. 

Arbeidserfaring:
Mats begynte i 2006 å jobbe på Vestkantklinikken og Askøy kiropraktorsenter i Bergen. På grunn av sin kompetanse på kjeveplager ble han i 2010 hentet til NEMUS Bryn for å videreføre og bygge opp klinikkens kompetanse på behandling av pasienter med kjeveplager. Mens han jobbet på NEMUS startet han TMD-klinikken og bygget dette opp til å bli en av de mest anerkjente klinikkene for kjeveplager.

Etter 12 lærerike år på Nemus Bryn flyttet Mats og TMD-klinikken til Apexklinikken på Helsfyr. På Apexklinikken har Mats mulighet til å ha et enda tettere samarbeid med spesialister som ofte kan være viktig for pasienter med kjeveplager. På denne måten blir totalpakken som TMD-klinikken nå tilbyr enda bedre for pasientene.

I dag vurderer og hjelper Mats og TMD-klinikken flere enn 400 pasienter årlig med kjeve- og TMD-relaterte plager. De aller fleste oppsøker klinikken direkte, men veldig mange blir henvist fra kjevekirurg, tannlege, fastlege, fysioterapeut eller andre kiropraktorer.  På grunn av veldig stor pågang har Mats vært nødt til å sette et maksimalt antall nye pasienter for å være istand til å tilby alle pasienter som tas inn den beste oppfølgingen som mulig.

Kurs og etterutdanning:
Mats er jevnlig på kurs i inn og utland for å holde seg faglig oppdatert på det siste og beste på utredning og behandling av kjeveplager. I tillegg holder han seg oppdatert på den siste forskning på kjeveproblematikk.