Skip to content
Monica Hekne Thoresen
Fysioterapeut - Kvinnehelse

Monica Hekne Thoresen

Monica har spesialisert seg i kvinnehelse og har et dedikert ønske om å bidra til at kvinner opplever bedre helse og livskvalitet.

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Kvinnehelse - Apexklinikken

Monica har fordypet seg i kvinnehelse og har fokus på behandling av bekkensmerter, oppfølging under og etter svangerskap, samt inkontinensproblematikk. Hun er også personlig trener for gravide. Monica har bred kompetanse innen idrett og fysisk aktivitet, med spesiell interesse for rehabilitering av skader, samt behandling av akutte og kroniske belastningsskader i muskler, sener og ledd. Hun bruker ultralyd i undersøkelsen

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Vi har egne AktivA-terapeuter som gir informasjon om sykdommen og veileder i forhold til riktig trening. I tillegg kan kostholdsråd være relevant. På klinikken har vi også tilbud om injeksjonsbehandling. 

Les mer om artrose

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon. 

Les mer om fot- og leggsmerter.

Det er flere typer hodepine: Spenningshodepine, nakkehodepine, kjeve hodepine og migrene. Det er viktig å finne årsaken til hodepinen. Kiropraktor kan henviser også ev videre til bildediagnostikk eller spesialister. Ved hjernerystelse gjøres undersøkelsen hos svimmelhetsspesialist. Behandling gjøres hos den undersøkende terapeut. Ved stresshodepine suppleres ofte behandlingen med samtale hos psykolog. 

Les mer om hodepine

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. 
Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager.

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter.

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt Kiropraktor kan ev. henvise til nildediagnostikk. Klinikken har også tilbud om rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ev ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon.

Les mer om skuldersmerter.

Kvinnehelse

Sliter du med svangerskapsrelaterte plager, overgangsalder-plager eller generelle kvinneplager? Vi har et team som har fordypet seg i kvinnehelse!

En av de store kvinneplagene er bekkenbunnsproblematikk.

En sterk og smidig bekkenbunn er viktig for kvinner i alle aldre, men spesielt viktig for kvinner som skal føde eller nettopp har vært gjennom en fødsel. Under graviditeten blir bekkenbunnen svekket av hormonelle forandringer, og vekten av fosteret øker trykket. Ufrivillig vannlating, fødselsproblemer og seksuelle utfordringer kan være konsekvens av svak bekkenbunnsmuskulatur.

Jeg har et sterkt ønske om å hjelpe deg på veien mot bedre helse og velvære.

Monica er utdannet fysioterapeut fra Nederland i 2018 og har spesialisert seg innen muskel- og skjelettplager, rehabilitering og ultralyd. De siste årene har hun videreutviklet sin ekspertise innen kvinnehelse, med fokus på behandling av bekkensmerter, oppfølging under og etter svangerskap, samt inkontinensproblematikk. Monica har et dedikert ønske om å bidra til at kvinner opplever bedre helse og livskvalitet.

Monica har opparbeidet seg verdifull erfaring gjennom flere år med arbeid i Stavanger, selv om hun opprinnelig er fra Lørenskog. Hun er en aktiv person og tidligere alpinist, som også er glad i å reise. Hennes arbeidserfaring omfatter behandling av pasienter med muskel- og skjelettplager i ulike aldre og begge kjønn. Hun har bred kompetanse innen idrett og fysisk aktivitet, med spesiell interesse for rehabilitering av skader, samt behandling av akutte og kroniske belastningsskader i muskler, sener og ledd.

I sin behandlingspraksis bruker Monica ultralyddiagnostikk for å gi nøyaktige vurderinger av muskel- og skjelettplager. I tillegg benytter hun seg av treningsveiledning, nålebehandling og trykkbølge som en del av behandlingen. For å sikre at hun alltid kan tilby den beste omsorgen og hjelpen, engasjerer Monica seg kontinuerlig i videreutdanning og kurs for å holde seg oppdatert på de nyeste behandlingsmetodene innen kvinnehelse.

Blant kurs og utdannelse hun har gjennomført er

–  Ortopedisk medisin spesialisering (OMI)

–  Spesialisering innen kvinnehelse med fokus på bekkenbunn, bekkenledd, inkontinens og Gravidtrening

–  Dry needling og medisinsk nålebehandling

–  Ultralyd Basic kurs

–  Såletilpasning

–  Tapeteknikker