Skip to content
Nikolai H. Bjerkestrand
Fysioterapeut

Nikolai Hansen Bjerkestrand

Nikolai er en fysioterapeut som foretrekker å bruke en aktiv tilnærming i din rehabilitering hvor trening, undervisning og øvelser er i fokus. Han ønsker å bruke god tid i sin behandling for å bli kjent med dine behov. I tillegg har Nikolai flere års erfaring som spiller og fysioterapeut i toppfotballen! 

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Nikolai H. Bjerkestrand | Apexklinikken

Som tidligere fotballspiller i 2. divisjon har fysioterapeuten Nikolai selv erfart flere skader. Dette har senere skapt et glødende engasjement for belastnings -og idrettsskader, og spesielt fotballskader. Nikolai har videreutdannet seg med flere kurs innenfor idrettsskader og innehar en bred og praktisk erfaring innenfor temaet. Han jobber med alle type muskel -og skjelettplager, men primært med behandling av akutte og vedvarende hofte, lår, kne, ankel -og fotskader. Han har også god erfaring med senebetennelser og korsryggsmerter.

 

Instagram: fysiobjerkestrand

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om fot- og leggsmerter

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter. Disse kan diagnostiseres og behandles her

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

Belastningsskader

Slike skader har blitt såpass vanlige i dag at vi har gitt dem karakteristiske navn som: Tennis & golf albue, musearm, jumpers knee (hoppe kne), runners knee (Løper kne), ammetommel, beinhinnebetennelse og tretthetsbrudd

De fleste belastningsskadene oppstår som regel av for mye belastning for fort, eller for lite forberedelser til en bestemt aktivitet. Typisk for belastningsskader er at smerter og symptomer kommer snikende og ofte ikke er forbundet med betennelse, hevelse eller synlige forandringer. Mange går alt for lenge med smerter før de oppsøker hjelp, da tar det mye lenger tid for å bli frisk!

Hos meg møter du en personlig engasjert terapeut

Som person er Nikolai imøtekommende og ønsker å sette seg inn i årsaken til dine plager. På bakgrunn av din historie, samt en grundig undersøkelse og spesifikke tester vil han tilrettelegge en optimal behandling for deg. Han baserer seg vanligvis på en aktiv tilnærming og ønsker å gi deg funksjonelle verktøy som kan hjelpe deg i din hverdag.

Etter mange år som fotballspiller i 2. Divisjon, blant annet for Kjelsås, Ullern, Lyn og Nesodden, har Nikolai opparbeidet seg god erfaring og kompetanse innenfor forebygging av belastnings -og idrettsskader. Nikolai har jobbet tett med lag som Vålerenga, Ull/Kisa, Kjelsås, Ullern og Lokomotiv Oslo. I dag jobber han også tett med landets beste CrossFit-Utøvere. 

Nikolai tok sin fysioterapi-utdannelse ved Saxion University of Applied Science i Nederland. Han har også studert idrett og kroppsøving på Høgskolen i Oslo og Akershus.

 

 

2020 – dd.: Fysioterapeut Valle VGS Toppfotball

2022 – dd.: Skribent for privatpraktiserende fysioterapeuters fagblad

2021 – 2021.: Fysioterapeutvikar Ull/Kisa toppfotball 

2021 – dd.: Fysioterapeut, Lørenskog Fysioterapi – Driftstilskudd 

2021 – 2021.: Fysioterapeut, Bjørvika fysioterapi – Driftstilskudd 

2021 – 2021.: Fysioterapeut, Abildsø fysioterapi – Driftstilskudd 

2020 – 2021.: Fysioterapeut, Vålerenga Fotball Elite, G19 / Rekrutt 

2019 – d.d.: Fysioterapeut, Apexklinikken, Helsfyr

2018 – 2022.: Fysioterapeut for Kjelsås Fotball, 2. Divisjon

2019 – 2020.: Fysioterapeut for Ullern Fotball, 3. Divisjon

2018 – d.d.: Fysioterapeut for Lokomotiv Oslo Fotball, 3. Divisjon

2018 – 2019 – Fysioterapeut og massør, Jar Helse, Bærum

2018 – Fysioterapeut-vikar, Unicare Fram rehabiliteringssenter

2015 – 2019: Bachelor Physiotherapy, Saxion University of Applied Science

2013 – 2014: Årsstudium i idrett & kroppsøving, Høgskolen i Oslo & Akershus

 

Ultralyd

Basic – modul 1 – Kne, ankel og fot – 18 timer (2019)

Basic – modul 2 – Skulder, albue og hånd – 18 timer (2019)

Basic – modul 3 – Hofte, lyske og rygg – 18 timer (2020)

Advanced – modul 4 – Ankel og fot – 18 timer (2019)

Advanced – modul 6 – Hofte – 18 timer (2021)

 

Idrettsskader: 

2021: Nimi, skulderinstabilitet og labrumskader

2021: Idrettsmedisinsk grunnkurs trinn 2 

2020: Idrettsmedisinsk grunnkurs Trinn 1

2019: Sexyshoulder, Stian Christophersen & Jørgen Jevne 

2019: Football rehab periodisation and football strength training, Raymond Verheijen

2018: Fotballmedisin i praksis

2018: Ortopedisk medisin (OMI basic), Ullevål sykehus

2018: Dry needling

2015: Kurs i Red Cord