Skip to content
Fysioterapeut

Stian Christophersen

Jeg er en fysioterapeut med glødende engasjement for å implementere aktiv rehabilitering og moderne smertevitenskap i muskel- og skjelettfaget. Jeg er landslagstrener i klatring og er en av Norges beste klatrere. Har du en klatreskade kan du komme til meg!

Ring eller bestill time hos meg uten henvisning

Behandling tilpasses dine behov, mål og forutsetninger

De vanligste plagene jeg jobber med

Stian Christophersen | Apexklinikken

De vanligste diagnosene i legg er beinhinnebetennelse, akillestendinopati og rastløse ben. I fot finner vi plantar fascitt, hallux valgus og artrose i fotens små ledd. Vi skiller mellom akutte plager og overbelastning. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om fot- og leggsmerter

Akutte skader, belastningskader eller mal-alignment skader. Eksempler på belastningskader: Jumpers knee, runners knee, gåsefot syndrom”, PFPS, condromalasia patella, Osgood-Schlatters, bakers cyste, brusk skader, artrose, artritt, og bursitt. Diagnose stilles med Ultralyd, og behandlingen kan være riktig trening, trykkbølge, såler og injeksjon.

Les mer om kneplager.

De vanligste skadene og plagene vi ser fra hofteregionen er muskelsmerter, hofteartrose og hofteleddsartritt, slimposebetennelse, muskelstrekker, senebetennelser i hofte, lår, mage eller lysk. Bekkenplager er spesielt forbundet med graviditet. Undersøkelse og behandling for bekkenplager gis av kiropraktor.

Undersøkelse og behandling av hofteplager gjøres hos naprapat, manuellterapeut, osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut. Det benyttes gjerne ultralyd i diagnostiseringen.

Les mer om hofte- og bekkenplager

De fleste ryggplager er ufarlige. Ubehaget kan være lokalisert i korsryggen, brystryggen mellom skulderbladene, brystkassen eller ribbene. Ryggplager, spesielt akutte plager, kan behandles hos kiropraktor eller manuell terapeut som kan henvise til MR, ev. naprapat, osteopat eller fysioterapeut. Vi setter også ev rygginjeksjoner.

Les mer om ryggsmerter

Alle traumatiske hånd- og fingerskader vurderes på legevakt for å utelukke brudd, totale senerupturer og feilstillinger i ledd. Akutte skader som innebærer mindre traumer kan være rene forstuvninger av fingre og skader på fingrenes leddkapsler, leddbånd og ligamenter. Disse kan diagnostiseres og behandles her

Les mer om hånd- og fingerskader.

De aller fleste alburelaterte plager er knyttet opp mot overbelastning av muskel-/seneapparatet.
Diagnose settes ved kliniske undersøkelser supplert med ultralyd. Behandling for symptomreduksjon er øvelser, trykkbølge eller injeksjon. Det er deretter viktig med opptreningsprogram for å få tilbake tidligere styrke og funksjon.

Les mer om albuplager.

Smerter lokalisert til selve skulderen og nærområdet rundt. Det er mange diagnoser: Frozen shoulder, artrose,  kalkbursitt, rotatorcuff relatert smerte, slimposebetennelse, AC-ledds problematikk, instabil skulder, labrum- og bicepsproblematikk og TOS.
Diagnose stilles ved klinisk undersøkelse og ultralyd. Behandling er opptrening, trykkbølge og injeksjon

Les mer om skuldersmerter

Nakken spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet vårt, og et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur, leddbånd og nervesystem er nødvendig for å bevare god funksjon og bevegelighet i nakken. Nakkesmerter kan oppstå i en eller flere av disse, men kan også henge sammen med plager i øvre del av rygg eller skuldre. Klinisk undersøkelse og behandling utføres hos kiropraktor, manuellterapeut, osteopat, naprapat eller fysioterapeut.

Les mer om nakkesmerter

Gjennom sin karriere som utøver, trener og fysioterapeut for klatrere har Stian en unik erfaring når det kommer til idrettsrelaterte hånd- og fingerskader, og på et mer generelt grunnlag jobber han mye med diagnostisering og behandling av både skuldrealbue, hender og fingre. 
Stian har med seg mye erfaring fra jobben som profesjonell trener inn i jobben som fysioterapeut, og på samme måte som at relasjonen mellom trener og utøver er avgjørende for gode prestasjoner er relasjonen mellom pasient og terapeut like avgjørende for et godt behandlingsresultat.

Faglig oppdatert terapeut

Stian er fysioterapeut, og utover utdanningen er han utdannet Topptrener gjennom Norges Idrettshøgskole og Olympiatoppen.

Han har jobbet som landslagstrener i klatring, er selv en av Norges beste klatrere og driver nettstedet Skadefriklatring.no. Han har også gitt ut Klatrebibelen, som nå skal utgis på engelsk, fransk, italiensk og spansk! I tillegg skriver Stian fagartikler til Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbunds medlemsblad, og er deleier i Oslo Klatresenter.

I 2016 lanserte Stian skulderkurset «The Sexy Shoulder» – en nå meget populær fagdag for terapeuter og leger om diagnostisering og behandling av skulderplager – sammen med kollega Jørgen Jevne, og han har en særlig interesse for og kompetanse på dette feltet. Disse to har også en Podcast som heter Vondt – en podcast om muskel- og skjelettplager.

 

 

Stians kjerneverdier er profesjonalitet, kompetanse, tilstedeværelse, ærlighet og empowerment og du kan være trygg på å møte en faglig oppdatert og dyktig terapeut som alltid vil ha som målsetting å best mulig hjelpe deg til å nå de målene du selv har satt deg – det være seg i rehabilitering eller trening.

Instagram: stianchristophersen
Podcast: Vondt – en podcast om muskel- og skjelettplager

Min kompetanse

 • 2017 – Medinstruktør ultralydkurs i regi av PFF
 • 2016- Utviklet og avholder kurset The Sexy Shoulder for fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater, naprapater og leger.
 • 2015 – Fagjournalist for Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbunds medlemsblad, Fysioterapi i privat praksis
 • 2014 – Selvstendig næringsdrivende fysioterapeut v/ Apexklinikken Terapisenter
 • 2011 – 2014: Selvstendig næringsdrivende fysioterapeut og daglig leder ved Nydalen Fysio.
 • 2015 – 2016: Utdanningsansvarlig Trenerløypa Norges Klatreforbund
 • 2011 – 2015: Landslagssjef Norges Klatreforbund
 • 2009 – 2012: Selvstendig næringsdrivende fysioterapeut ved AKIMI Slemmestad
 • 2007 – 2008: Fysioterapeut i turnus;
  – Rikshospitalet, Seksjon for Nevrologi, Nevrokirurgi og Revmatologi
  – Sør-Fron Kommune, Kommunehelsetjeneste
 • 2002: HMKG Idrettstroppen Kolsås, menig/lagfører. Militærtjeneste tilrettelagt for toppidrettsutøvere gjennom Olympiatoppen.
 • 2012 – 2014: Topptrener 1, NIH/Olympiatoppen
 • 2004 – 2007: Høgskolen i Oslo, Fysioterapiutdanningen
 • 1999 – 2002: Artium, Dønski VGS, valgfag Idrett med fordypning i fransk, psykologi og samfunnskunnskap
 • 2017: Styrketrening v/ Lars Haugvad 1 dag. Kortison – Myter og Fakta. 1 dag (også foredragsholder på seminaret)
 • 2016: The Shoulder Complex – Adam Meakins. 2 dager
 • 2015: Diagnostisering og rehabilitering av klatreskader v/Dr Volker Schöffl, Obertrubach, Tyskland
 • 2015: Diagnostisk ultralydskanning av muskel og skjelett: Modul 1: fot/ankel og kne
 • 2014: Diagnostisk ultralydskanning av muskel og skjelett: Modul 2: skulder, albue og hånd
 • 2010: Applikasjonskurs ESWT, Godshuset Fysioterapi v/Tom Røsand, 8timer
 • 2009: Smertebehandling med nåler, Smertebehandling AS, 16 timer
 • 2008: S-E-T 3 Underkropp, Redcord AS, 16 timer
 • 2007: S-E-T 2 Overkropp, Redcord AS, 16 timer
 • 2006: S-E-T 2 Underkropp, Redcord AS, 16 timer
 • 2006: Idrettsmedisinkurs, 16 timer
 • 2006: Kurs i taping av idrettsskader, 16 timer
 • 2005: S-E-T 1 Grunnkurs, Redcord AS, 8 timer